StoryEditorOCM
Auto-motonije dobro...

Mehaničar upozorava kako bi ova stvar mogla biti smrt za vaš automobil: ‘Takva vozila često su u gorem stanju od drugih‘

Piše Mozaik SD
2. rujna 2024. - 22:49

Ako godišnje prelazite vrlo malo kilometara, možda biste trebali razmisliti o načinu na koji koristite svoj automobil.

Mehaničar Craig iz Walsall Wood Tyresa objavio je video na TikToku u kojem upozorava na rizike kojima su izloženi automobili koji se rijetko voze, izvještava LADBible. Craig preporučuje vozačima s niskom godišnjom kilometražom da posebnu pažnju posvete održavanju svojih vozila, prenosi N1

Vozila propadaju ako se malo voze

“Automobili koje najčešće viđamo u lošem stanju, bilo zbog korozije ili oštećenih dijelova, su oni koji se voze minimalno, recimo samo 30 km. Takva vozila često su u gorem stanju za tehnički pregled nego ona koja prelaze 100.000 km godišnje jer dijelovi ostaju nepokretni i nepodmazani,” ističe Craig.

Zatim je dodao: “Također, prljavština i sol s ceste ostaju na komponentama jer ih kiša ne ispire, što dovodi do snažne korozije i pogoršanja stanja vozila. Također, pregled auta treba raditi svakih 12 mjeseci bez obzira na starost ili kilometražu automobila, baš kao i redovito servisiranje. Jednom godišnje.”

Jedan bivši mehaničar potvrdio je ovu tvrdnju, naglašavajući da automobili koji se rijetko koriste s vremenom propadaju.

Tehnički pregled je zakonski obavezan kako bi se osiguralo da vozila zadovoljavaju sigurnosne standarde, ispravnost i ekološke norme, čime se štite vozači i ostali sudionici u prometu. Bez važećeg tehničkog pregleda, vozači se izlažu riziku od kazni, zabrane vožnje, nevažećeg osiguranja, te mogućnosti da njihovo vozilo bude proglašeno nesigurnim za promet.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:54