StoryEditorOCM
Zadar plusJEDINI IZ DALMACIJE

Zadranin Klaudio Mrkić (25) s reprezentacijom odlazi na prestižno svjetsko natjecanje u Luksemburg: "Konkurencija je ogromna, ali spreman sam!"

Piše M.M.
28. rujna 2022. - 11:02

Mladi zadarski kuhar Klaudio Mrkić (25) odlazi na svoje drugo svjetsko kulinarsko prvenstvo u Luksemburgu krajem studenog, točnijeod 25.11 do 01.12 2022.
Na posljednjem je, kao najmlađi član naše reprezentacije, kad je imao tek 22 godine, osvojio broncu.

Ove godine želi ili isto ili – bolje!

- Treba težiti višemu, zato idem ponovo – jasan je Mrkić koji se već neko vrijeme priprema za ovo prestižno natjecanje. Tvrdi, konkurencija je iznimna, no, spreman je. - Imamo razrađeni plan, pratili smo što i kako rade druge zemlje, pratimo trendove, no ja uz sebe imam i mentore, vrhunske kuhare koji su već pokorili velika natjecanja, Josipa Vrsaljka i Tomislava Karamarka koji su unatoč brojim obavezama uvijek tu da me savjetuju – govori nam ovaj ambiciozni mladić zaposlen u Turisthotelu.

Ističe nam kako se mora zahvaliti poslodavcu jer su mu itekako izašli u susret, ali i financijski pomogli da ode na to važno natjecanje. Klaudio je u timu od šest kuhara te je jedini iz Dalmacije.

- Znam što nas čeka jer imam iskustva s takvom vrstom natjecanja, znam da nema spavanja i pripremam se za dugotrajno stajanje na nogama. No, ako za rođendan, koji mi je 25. studenog, osvojim medalju, neće biti nitko sretniji od mene – zaključio je ovaj simpatični momak.

Klaudio, želimo ti puno sreće!

Podrška sponozra je važna

Osim što odlazak na takvo natjecanje košta, i samo sudjelovanje je skupo. Osim toga, tu su kotizacije, smještaj, ali i namirnice, posuđe, odore... 

- Svakako nam je dobrodošla podrška sponzora pa ih ovim putem pozivam da nam pomognu - rekao je Mrkić.

19. travanj 2024 08:53