StoryEditorOCM
Zadar plusPOGLEDAJTE

Zadarski bubnjar Frane Belinić feat. Thomas Bergersen objavio je spot "Immortal (Reimagined)" sniman na Rtu Ljubljana pored Ljupča!

Piše M. K.
28. svibnja 2024. - 08:24

Zadarski bubnjar Frane Belinić objavio je na svom YouTube kanalu projekt na kojem se radilo jako dugo vremena.

- Da krenemo ispočetka. Prije pet godina mi je došla ideja kako da spojim orkestar s ekstremnim sviranjem bubnjeva. Tražio sam puno glazbenika koji se bave tim područjem. Naišao sam ni manje ni više nego na Thomasa Bergersena koji mi je dao zeleno svijetlo za ovaj uradak. Hvala mu od srca. Inače Thomas je među najboljim glazbenicima svijeta. Razni filmovi, dokumentarci, serije, igrice...

Čovjek ima veliku viziju stvaranja glazbe sa svakakvim instrumentima. Glazba mu je na prvom mjestu. E sad kao svaki čovjek koji se počne baviti glazbom, teži za onim nečim što niko nije napravia, teži za nečim drugačijim što će druga strana prihvatiti ili ne.

Puno ljudi gleda na ekstremno sviranje jako površno. Nekome je to čisto lupanje, nekome sama buka a meni sve. Zato vas molim da budete svi iskreni. Ipak je ono što ostavimo iza sebe na ovom svijetu važnije od svega. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu - bio je iskren Frane koji sviram od svoje 9. godine i prošao je puno koncerata po Hrvatskoj i Europi. Podučava sviranje bubnjeva, a primarni mu je bend Serpentslain iz Zadra.

Spot Frane Belinić feat Thomas Bergersen - "Immortal (Reimagined)" već privlači pozornost, ne samo zbog njegovog dinamičnog i virtuoznog sviranja bubnjeva već i zbog pozicije na kojemu je sniman - lokalitet je Vrtolom ili Rt Ljubljana pored Ljupča.

25. lipanj 2024 14:12