Zadarska gastro scena bogatija je za novi restoran u centru grada iza kojeg stoji dobro poznati zadarski chef!
Saša Began danas je otvorio svoj fish and wine bar "Labrax" preko puta crkve sv. Šime, na mjestu gdje je ranijih sezona bio restoran "Pašta&svašta", a nudit će pretežno riblji menu sa specijalitetima koji se potpuno razlikuju od svega što možemo vidjeti na standardnim jelovnicima.
Spomenut ćemo samo jelo od plavog raka koji je uglavnom poznat kao invazivna vrsta, a Began je od njega napravio specijelitet kuće.
Onima koji ga poznaju, kao i njegovu kuhinju, to nije iznenađuje. Saša Began, koji je godinama je vodio kuhinju restorana Foša, lani je osvojio nagradu prestižnog vodiča Gault & Millau Croatia koji ga je proglasio Velikim chefom sutrašnjice, a tijekom svoje kuharske karijere istaknuo se originalnim jelima koja su vrlo često bila prepoznata od strane struke pa je i na Danima hrvatskog turizma osvojio prestižnu titulu kuhara godine.
Na otvorenju restorana Begana su danas podržali brojni prijatelji, kolege kuhari i ugostitelji, ali i zadarski vinari s kojima će sada posebno blisko surađivati. Kako je bilo danas na otvorenju, pogledajte u galeriji...