StoryEditorOCM
ViralFIZIČKA AKTIVNOST

Vježbali biste kod kuće, no nemate inspiracije: ovi treneri stvar su olakšali online treninzima, a na vama je da izaberete onaj koji će vas pokrenuti

Piše PSD
30. travnja 2020. - 08:49

Planiranje treninga i ustrajanje u rutini na koju smo navikli dok su teretane radile za neke se pokazalo kao popriličan izazov, posebice u vremenima kada većinu svojih aktivnosti obavljamo od kuće.

Uz standardne obiteljske i kućne obaveze, mnogi su se susreli i s radom od doma, a uz novonastali raspored i okolnosti koje su nas snašle, rijetki su ustrajali u održavanju prakse treninga, posebice sada kada su osuđeni na vlastitu organizaciju i samostalno vođenje vježbi.

Svjesni takvih situacija u domovima diljem svijeta, ali i činjenice da iz izolacije određeni broj ljudi ne želi izaći s nakupljenih nekoliko kilograma viška, neki su se treneri posebno potrudili i snimili jednosatne video programe uz koje baš svatko može pronaći ono što mu odgovara. Jedino što sada trebate napraviti jest obući sportsku odjeću, rezervirati sat za sebe i odabrati jedan od videa u nastavku.

I ne brinite, ako vam je sat vremena previše za odvojiti na trening, vježbanje podijelite u dvije sekvence od pola sata. Tako ćete se osjećati bolje, pokrenut ćete svoju energiju, a rezultati će biti obećavajući.

Kardio i boks

Kardio i boks trening pod vođenjem Christe DiPaolo aktivirat će vas od prve minute, a riječ je o kombinaciji kickboxinga i treninga snage. Za ovaj tip treninga trebat će vam i male bućice, a Christa savjetuje da odaberete one s minimalno jednim kilogramom.

Power Flow joga

U nešto manje od sat vremena, uz vodstvo Adriene Mishler možete se okušati u flow jogi. Adriene obećava da će vam svojim treningom pomoći da 'zakoračite u vlastitu snagu i pronađete ono zbog čega se osjećate dobro.' Ljubiteljima Vinyasa stila u jogi također predlažemo Adrienin kanal.

Izgubite 600 kalorija u 60 minuta

Hollywoodska trenerice Jeanette Jenkins tvrdi da ćete uz njene treninge za samo sat vremena izgubiti čak 600 kalorija. Kombinacijom pokreta poput visokog dizanja koljena i nekih borilačkih pokreta ubrzat ćete rad srca i pokrenuti svoju cirkulaciju. Trening je dosta zahtjevan pa ga svakako sebi prilagodite

Samo za najizdržljivije

U samo sat vremena voditelji fitness programa Blender tvrde da uz ove vježbe možete izgubiti i do 1000 kalorija. Trening se sastoji od petominutnog zagrijavanja, 16 minuta intervalnog treninga visokog intenziteta, 13 minuta jačanja gornjeg dijela tijela, desetominutnog kickboxinga, 12 minuta core i kardio treninga te petominutnog opuštanja na kraju. 

Za ovaj trening trebat će vam prostirka i male bučice.

Trening brzine i spretnosti

Jednosatni trening Sydney Cummings usredotočen je na brzinu i okretnost, a temelji se na kardio vježbama. Najbolje od svega je što vam za ovaj trening neće trebati nikakva dodatna oprema osim dobre volje.

29. travanj 2024 01:47