StoryEditorOCM
RegionalNEOBIČAN PROSVJED

Zadranka s makarskom adresom aktivno se založila protiv ‘silovanja prirode‘ na Osejavi: ‘Protiv mehanizacije, lokalnih šerifa i njihovih odluka‘

Piše Matko Begović/SD
8. travnja 2021. - 18:23

U Makarskoj se danas dogodio pomalo neobičan prosvjed. Barbara Berber, Zadranka s makarskom adresom kojoj je prekipjelo, odlučila se aktivno založiti protiv, kako kaže, ilegalnog silovanja prirode.

"Protiv mehanizacije, lokalnih šerifa i njihovih odluka da neprikladnim materijalom nasipaju more ispred makarske plaže Osejava", stali su tako Barbara i njen pas. Sjeli su na ulaz i spriječili kamione da istovaruju materijal za nasipanje plaže.

- Sad sam predala prijavu na policiju i ona ide dalje po proceduri institucijama. Ovo je jednostavno otpor prema divljanju.  Prijavila sam Grad Makarsku za devastiranje plaže na Osejavi, a prosvjedujem jer se to izvodi materijalom koji ne ide u more. To je zemlja koju su pokupili s građevinskog terena na Zelenci gdje se gradi dječji vrtić i moglo se to iskoristiti u druge svrhe - kaže Barbara.

image
Matko Begović/Makarska kronika

- Policija je dobila prijavu da kamioni ne mogu proći radi mene, ali njihov je posao legitimirati me. Ja sam potom izjavila da imam pravo tu sjediti, to mi nitko ne brani. Zahtijevala sam da podnesem prijavu i to sam podnijela, napisali su zapisnik i sutra ide sve dalje prema proceduri - rekla je Barbara.

Uskoro je došla i ekipa Hitne pomoći nakon čega je Barbara s psom otišla dati izjavu na policiju.

image
Matko Begović/Makarska kronika
18. travanj 2024 16:52