StoryEditorOCM
RegionalNA POTEZU POLICIJA

Snimka brutalnog zlostavljanja bivšeg štićenika Doma iz Kaštela: vršnjaci od kojih je posudio 20 kuna tukli ga, ismijavali i tražili od njega 2000 kn

Piše PSD
30. kolovoza 2020. - 14:09

Snimka brutalnog premlaćivanja i fizičkog zlostavljanja dečkića u Kaštel Štafiliću koja se za vikend počela masovno dijeliti po društvenim mrežama zgrozila je javnost.

Na snimci, koju nam je ustupila naša čitateljica, jasno se vidi kako se nekolicina nasilika 'iživljava' nad dečkom slabijim i nemoćnijim od svojih 'nasilnika'.

-Spusti ruke, spusti ruke, dobit ćeš kolinom u glavu- čuje se na ovoj snimci između ostaloga.

Na kraju su ga srušili na pod udarcem noge u glavu...

Sve se događalo u subotu negdje oko 11,30 sati pored crkve u Kaštel Štafiliću.

Snimka je ubrzo preplavila i društvene mreže a komentare ispod snimke zgroženih stanovnika Kaštela, Splita i okolice nećemo niti prenositi.

-Gdje su policija i mediji da ovakve stvari sankcioniraju i preveniraju - najblaži je komentar koji su naši sugrađani objavili.

Policija je pak o cijelom ovom sramotnom slučaju obaviještena a kako nam je kazala Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske raspolažu video snimkama maloljetničkog nasilja. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, dodala je.

Pozadina cijele ove priče je zapravo šokantna, kazala nam je čitateljica, koja nam je ustupila snimku te je htjela ostati anonimna.

-Dečko je bio ili je štićenik doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića, ujedno i dijete s poteškoćama i koliko ja znam od ovih nasilnika je posudio 20 kuna. Oni su zaglumili kamatare pa od njega tražili natrag dvije tisuće kuna.

Njih je zapravo bilo četvero, iako ih se na snimci vidi manje. Mislim da su svi negdje od '97 do '00 godišta, nisu stariji. Inače se bave mutnim poslovima a može ih se pronaći u Kaštel Starom pored crkve u 'nezakonitim' radnjama - prepričava nam u jednom dahu naša sugovornica.

Tvrdi kako nije stvar samo u ovim 'nasilinicima', koji imaju krive uzore u svojim pojedinim kaštelanskim sugrađanima. Problem je mnogo dublji.

-Kaštela su postala 'grad slučaj' a i ja sam i sama kao roditelj zabrinuta. I onda kad još vidite ovakve stvari, strah vas je i na ulicu izaći - zaključuje naša sugovornica.

Neslužbeno doznajemo kako je 'žrtva' ranije bila štićenik podružnice 'Miljenko i Dobrila' u Kaštelima, no već neko vrijeme živi s ocem.

Ravnateljica škole ‘Braća Radić‘: Napadač i napadnuti iz iste su škole

Marija Kezele, ravnateljica škole 'Braća Radić' iz Kaštel Štafilića upoznata je sa cijelim ovim slučajem koji ju je zgrozio a potvrdila nam je kako su napadač i napadnuti iz iste škole.

-Napadač je ove godine završio treći razred i sa školom nema više ništa, dok napadnuti sad upisuje treći razred, pojasnila nam je ravnateljica Kezele.

Ne možemo ništa napraviti, sve je sada u rukama policije, dodala je Kezele.

 

19. travanj 2024 09:33