StoryEditor
RegionalNOVI DETALJI

Kaštelanski nasilnici bit će prijavljeni za iznudu i zlouporabu droga: maloljetniku prodavali marihuanu pa ga maltretirali zbog duga za ‘travu‘?

Piše PSD
31. kolovoza 2020. - 09:48
screenshot

Dvojica napadača na maloljetnog Kaštelanina, sa snimke koja zgrozila Hrvatsku, bit će privedeni oko 10 sati pritvorskom nadzorniku. Kako neslužbeno doznajemo, bit će kazneno prijavljeni za zlouporabu droga i iznudu.

Dok je sa same snimke jasno kako su dvojica mladića sa snimke iznuđivala novac od maloljetnika, prijava vezana za zlouporabu droga vezana je uz informacije koje su dobivene tijekom obrade. Navodno je utvrđeno kako su nasilnici mladiću kojeg maltretiraju na snimci prodavali marihuanu te je vjerojatno i iznuda bila povezana s dugom za 'travu'.

Zlostavljani mladić jučer je progovorio za 'Slobodnu' te malo drugačije opisao situaciju kako je došlo do 'reketarenja'.

- Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo.

Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce. Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo - ispričao nam je maloljetnik.

Iz policije potvrđuju kako su snimku imali i prije nego što je procurila u javnost, no nisu mogii utvrditi identitet osoba sa snimke.

Tek u srijedu su, kažu, dobili informaciju tko bi mogao biti zlostavljani mladić sa snimke, ali dva dana nisu mogli doći do njega. Osim što su ga tražili na kućnoj adresi, provjerili su i i je li možda nakon napada bio na Hitnoj pomoći, no nijedna od službi koje su kontaktirali nije zabilježila njegov dolazak.

Tko su nasilnici sa snimke utvrdili su tek u nedjelju te su mladići privedeni u roku od sat vremena nakon što je otkriven njihov identitet.

Također, naglašavaju kako nije istinita informacija koja se pojavila da je jednom od napadača otac policajac.

Iz policije demantiraju i priču koja se proširila kuloarima kako je jedan od napadača završio u bolnici s teškim ozljedama nakon što ga je prebio njegov brat. Obojica su, kažu, privedena bez ikakvih ozljeda te nijedan od nasilnika u nijednom trenutku nije zatražio liječničku pomoć.

 

25. srpanj 2021 22:11