StoryEditorOCM
KalelargaALELUJA!

Hrvatske ceste prihvatile Dukićev prijedlog: ponovno se otvara raskrižje na Žmirićima! Evo dokad će trajati obustava radova...

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2024. - 16:45

Raskrižje na Žmirićima od četvrtka poslijepodne opet će biti otvoreno za sav promet!

- Imate točnu informaciju, uprava Hrvatskih cesta prihvatila je prijedlog gradonačelnika Branka Dukića i donijela odluku o obustavi radova na rekonstrukciji raskrižja Žmirići do 15. rujna ove godine - potvrdio nam je David Milin, direktor Poslovne jedinice HC-a u Zadru.

Privremena regulacija koja je uvedena od ponedjeljka 13. svibnja bit će ukinuta i promet na tom velikom raskrižju na zapadnom ulazu u grad vratit će se na stanje prije toga. To međutim ne znači da će svi radovi stati.

- Izvodit ćemo radove koje je moguće a da promet kroz raskrižje teče nesmetano. U što skorije vrijeme, možda do kraja tjedna ili početkom idućeg, završit ćemo s asfaltiranjem Ulice Matije Gupca. Puštanje prometa kroz Žmiriće nastojat ćemo omogućiti do kraja današnjeg dana, a obilazne pravce koje smo privremeo koristili ćemo zatvoriti. Radove koje možemo izvodit ćemo sve do potpune obustave radova 1. srpnja - kazao nam je u četvrtak poslijepodne voditelj gradilišta Mario Pinčić u ime Strabaga kao nositelja radova.

Obustava radova na gotovo četiri mjesec značit će i pomicanje rokova za dovršenje posla. Prvotni rok je bio kraj ove godine, a sada će se on premjesti u iduću godinu. Obustava će također odgoditi i završetak radova na aglomeraciji prema Kožinu i Petrčanima. Naime, na raskrižju u Žmirićima je glavni magistralni vodovod kojeg treba premjestiti te trasa za novu kanalizacijsku mrežu.

- Odluka o obustavi je donesena na razini Hrvatskih cesta. Ne znam jesu li bili konzultirani u Odvodnji, no bez dovršetka ovog našeg dijela posla oko, ni aglomeracija ne može biti završena - objasnio nam je Pinčić.

Podsjetimo, nakon što je u ponedjeljak raskrižje zatvoreno te uspostavljena nova privremena regulacija, nastalo je veliko nezadovoljstvo građana koji tu prometnicu svakodnevno koriste zbog prometnih gužvi i loših prometnih uvjeta. Pritisnut brojnim negativnim reakcijama gradonačelnik Dukić je od uprave Hrvatskih cesta zatražio privremenu obustavu radova. Inače, privremeno zatvaranje Žmirića bilo je planirano do kraja lipnja.

Rekonstrukcija državne ceste DC 306 s ulicama Put Nina i Matije Gupca koju financiraju Hrvatske ceste vrijedna je 5,5 milijuna eura. 

30. svibanj 2024 13:59