StoryEditorOCM
KalelargaNOVI PROBLEMI

Turistička sezona stigla, a Diklo, Kožino... bez vode! Direktor Vodovoda: Strpljenja, puštamo vodu, nastali su problemi zbog Žmirića

Piše M. K.
7. lipnja 2024. - 16:12

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Strabag d.o.o., privremeno je bila obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Ninu, te mjestima Privlaka, Zaton, Petrčane, Ninski stanovi, Žerava, Poljaci, Kožino, te u gradu Zadru: Ulica Fausta Vrančića, Ulica Matije Gupca od kućnog broja 59 pa do kućnog broja 66, Put Nina od kućnog broja 250 pa do 256, te Put Cerodola.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju bile su smještene u gradu Ninu na Trgu Braće Radića kod kućnog broja 3, u mjestu Petrčane u Ulici V kod kućnog broja 26, u mjestu Privlaka u Ulici Ivana Pavla II kod kućnog broja 96, u mjestu Kožino kod osnovne škole, u mjestu Ninski stanovi u Ulici Domovinskog rata kod kućnog broja 32B, u mjestu Žerava u Ulici Žerava kod kućnog broja 42, u mjestu Poljaci u ulici Poljaci kod kućnog broja 22, u mjestu Zaton u Ulici zatonskih pomoraca kod kućnog broja 1, te u gradu Zadru u Ulici Fausta Vrančića kod kućnog broja 36.

Kad će se vodoopskrba toga područja opet uspostaviti, pitali smo direktora Vodovoda Tomislava Mateka:

- Noćas se radilo na otklanjanju toga probelma, ali nije čitavo područje bilo bez vode. Najteže je bilo na području tzv. visoke zone uz cestu u Kožinu. Tamo imamo i crpnu stanicu preko koje taj najveći dio i dobiva vodu. Kako su se na Žmirićima obustavili radovi na raskrižju, poništen je naš stari cjevovod i sad je nadomješten dijelom novog cjevovoda koji je manjeg promjera od nekadašnjeg.

Dogodilo se da zbog pada tlakova crpna stanica u Kožinu ne može raditi. Sinoć je do kasno u noć Strabag radio na Žmirićima kako bi se taj problem riješio i pustila voda do 6 sati, međutim nešto im se zakompliciralo. Nakon toga su počeli puštati vodu, ali to su veliki profili i ne može se voda pustiti odjednom. Mislim da je Kožino već dobilo vodu, a ostali pomalo dobivaju. Treba strpljenja da ne bi došlo do pucanja cijevi. Moguće je da se ovoga ljeta događaju ispadanja jer je na jednom dijelu raskrižja ostala cijev manjega promjera, međutim radimo sve da ta ispada budu što manja... Kad se završi raskrižje Žmirići onda će se sve vratiti kako je bilo – kazao je Matek.

21. lipanj 2024 12:46