StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKO VIJEĆE

Burčul tražio "uklanjanje" Vučetića s mjesta predsjednika: "Mrzite vijećnike HDZ-a i pokazujete svoju autokratsku narav". Evo što je uslijedilo...

Piše P.O.
12. rujna 2022. - 10:00

Nije nastavak prekinute sjednice zadarskog Gradskog vijeća ni započeo, a predsjednik Kluba HDZ-a Damir Burčul zatražio je 10 i dobio pet minuta stanke! A onda je, nakon što je analizirao nekoliko njegovih javnih istupa, za govornicom tražio od većine da s mjesta predsjednika Gradskog vijeća „ukloni” Marka Vučetića.

-Dosta je vaše samovolje, Gradsko vijeće nikad nije funkcioniralo na ovakvoj razini. Svi su vijećnici bačeni u blato, vi na ovaj način ne možete voditi Gradsko vijeće, a pred nama su važni razvojni projekti. Vi mrzite sve vijećnike HDZ-a, ali i sve građane koji su za HDZ glasali. Kršite naša vijećnička prava, likujete i pokazujete svoju autokratsku narav, jal i mržnju, postali ste protagonist nereda na Gradskom vijeću, rekao je Burčul zamjerajući Vučetiću što je sa sjednice udaljio gradonačelnika Branka Dukića  i tražeći od većine da Vučetića ukloni s mjesta predsjednika.

-Nakon filozofije iz Tinja, sada smo dobili i psihoanalizu iz Galovca. Kad izgubim povjerenje, sam ću dati ostavku, a vi možete pokrenuti moj opoziv, pa ago izgubite, računajte kao da ste izgubili na izborima, odgovorio je Vučetić i potom odmah pitao Enija Meštrovića, Danijela Radetu i Antu Rubešu ima li povjerenje njihovih vijećnika.

Dobio je potvrdne odgovore, pa je sjednica nastavljena.

10. svibanj 2024 13:13