StoryEditorOCM
ĐiradaMAS: 11 GODINA

Muzej nudi virtualne izložbe, popuste na suvenire, slobodan ulaz...

Piše MAS
5. svibnja 2020. - 11:46

Muzej antičkog stakla u Zadru ove godine, 5.svibnja, slavi 11. godišnjicu otvorenja.

Zbog aktualne situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19, Muzej priprema online sadržaje za javnost. Uz dvije nove virtualne izložbe koje su postavljene na našoj službenoj web stranici, tradicionalno darujemo sve zainteresirane posjetitelje i slobodnim ulazom u muzej. Također moći će se ostvariti i 20 posto popusta na cjelokupnu ponudu ručno rađenih unikatnih staklenih suvenira.

Virtualna izložba "10 dana, 10 godina" je pripremljena iz dokumentacijskih fondova MAS-a, autor je Jadranka Belevski, viši dokumentarist Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Kao dio programa obilježavanja 11. godišnjice rada, na web stranici Muzeja antičkog stakla u Zadru "postavljena" je i izložba dječjih radova "Staklena slikovnica" koja je rezultat niza aktivnosti kojima se u vrijeme izolacije željelo najmlađima i prije svega najznatiželjnijim i na novim spoznajama najzahvalnijim posjetiteljima Muzeja omogućiti da i dalje nesmetano istražuju i uče o tajnama antičkog stakla. Izložbi se odazvao velik broj djece, vrtićke skupine, kao i školski razredi čime se još jednom potvrdila važnost i atraktivnost ovakvih projekata. Autorica projekta je Anamarija Eterović Borzić, viša kustosica u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

20. travanj 2024 10:52