StoryEditorOCM
4 kantunaNEODGOVORENA PITANJA

Zašto je Radeta tražio ostavku Jurice Dilbera i zašto se nitko od HDZ-ovaca nije zauzeo za ravnatelja gradske ustanove Zadarski sport?

Piše Iva Ivanac
23. studenog 2022. - 15:18

Za vrijeme rasprave o Progra,mu javnih potreba u sportu, predsjednik kluba SDP-a Daniel Radeta objasnio je zbog čega je zatražio ostavku Jurice Dilbera, ravnatelja Javne ustanove Zadarski sport.

- Prošlu sjednicu smo se dotakli Parka Radosti, a još se u 2015. govorilo kako će se u idućem kvartalu montirati sprave za vanjsku teretanu. Međutim, sprave su kupljene i već se pet godina nalaze u hodniku Dvorane Ravnice. Zašto te sprave nisu postavljene?, kazao je Radeta i nastavio s pitanjem. Istkanuo je kako je teretana na Ravnicama prepuštena privatniku.

- Što se u međuvremenu dogodilo sa starim spravama iz teretane jer u novom izvješću vidimo da su nabavljene nove sprave? Nove sprave leže u nekom podrumu, ali gdje su stare sprave? Jesu li poklonjene ili prodane? Činjenica je da je su postojale, a danas nemamo ni teretane ni sprava, govori Radeta dodajući kako je prostor Ravnica u dertunom stanju, odbojkaško igralište se raspada, nestali su stolovi za stolni tenis, mali dječji park je u lošem stanju, a podsjetio je na pretovarnu stanicu za otpad na Ravnicama

- Ravnice nisu športski centar niti ih se tako može nazvati. dvorana na ravnicama prokišnjava, a voda prolazi kroz krov preko instalacija od struje. Ista stvar je s Mocirama. Godinama se ulaže u nekakve popravke, a krov je skoro pao i dvorana je postala opasna po život građana? Što taj ravantelj zadnjih godina radi? Apsolutno ništa! I to je razlog zašto tražimo njegovu ostavku!, obajsnio je Radeta dodajući kako se sve ono čime upravlja ravnatelj Dilber – urušava!

Radeta je pitao i zašto se dvorana koristi i nakon radnog vremena koje je u 22 sata, ali i u što se ulaže profit stečen od zarade na tuševima na bazenu Kolovare. Obratio se i pomoćnici pročelnice UU za kulturu i šport, Snježani Jurinić koja je objašnjavala vijećnicima ovu točku dnevnog reda.

- Vi ste Snježana dolazili na vijeće i branili ustanovu, a ravnatelj se ne pojavljuje na sjednicama. Previše je pitanja, a premalo odgovora. Ako znate odgovore recite ih, ako ne znate onda podržite naš stav. Nećemo podržati ništa dok se ovakve stvari budu događale u našem gradu! Završili smo priču s rebalansom, a proračun je puno bitnija stvar. Nećemo pristati na nikakve sastanke i dogovore dok se javne ustanove, između ostalog i zadarski sport, budu ovako vodile, istaknuo je Radeta dodajući kako je i nebriga oko dvorane Mocire dovoljan razlog za ostavku Dilbera.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić dodao je kako se ne možete braniti čovjeka kojeg nema.

- Nema ga na funkciji unutar institucije i nema ga u životu Zadra. Ako se već želite njime baviti onda ga pokušajte registrirati kao nematerijalnu kulturnu baštinu, ali do tada nema razloga da se nalazi na takvoj poziciji jer se radi o šteti koju vidimo svaki dan, zaključio je Vučetić. Davor Karlović se dotakao manjih klubova čiji članovi ostvaruju velike rezultate, ali nitko od HDZ-ovih vijećnika nije došao za govornicu braniti Dilbera.

Završna riječ pripala je pomoćnici pročelnice.

- Ja po struci nisam pravnik ni odvjetnik, ja sam kineziolog i ne branim ravnatelja, već kao djelatnik gradske uprave imam poštovanje prema vijećnicima i kad god on nije došao, ja sam umjesto njega došla obrazložiti točke. Pitanja koja ste pitali na prošlim sjednicama sam uredno proslijedila, ali i ja čekam odgovore. Sprave koje su nabavljene za Park Radosti je uzeo Hrvatski olimpijski odbor, ali su Ravnice i Park Radosti za vrijeme pandemije bili zatvoreni kao i teretana. Nove sprave za teretanu nalaze se u dvorani gdje je streljana, a Mocire su se zbog sigurnosti zatvorile, kazala je Jurinić dodajući kako su sa većinom sportskih klubova obavili sastanke i većini našli prostor za treniranje. Još je na kraju dodala kako će sva pitanja postavljena na jučerašnjoj sjednici poslati JU Zadarski sport i tražiti odgovore na njih.

image

Sportska dvorana Mocire

Luka Gerlanc/Cropix

 

26. travanj 2024 13:25