StoryEditorOCM
4 kantunaAPEL ZA POMOĆ

Bolesna Zadranka ogorčena dužinom radova: ‘Nakon deset miseci, bilo bi uistinu lijepo dobiti asfalt, kako bih, s mojim invalidskim kolicima, mogla izaći iz dvorišta bar na ulicu!‘

Piše B.S.
6. travnja 2022. - 22:42

Zadranka koja se već trinaest godina nalazi u invalidskim kolicima napisala je šokantnu objavu na Facebook profilu grupe Trn u oku Zadar u kojoj se izravno obraća direktoru zadarske 'Odvodnje' Grgi Peronji, jer, zbog radova na cesti, već deset mjeseci ne može prijeći prag dvorišta svoje kuće na zadarskom Bokanjcu.

Pismo prenosimo u cijelosti: 

Lijep pozdrav, g. Peronji.

Nakon deset miseci, bilo bi uistinu lijepo dobiti asfalt, kako bih, s mojim invalidskim kolicima, mogla izaći iz dvorišta bar na ulicu.

Ok, slijedeći je to korak, napokon, no voljela bi znati kad je, jer su radnici, ovih dana, svugdje, samo ne tu. Kad, jer, deset mjeseci uistinu, malo nije. I moram priznati da u ovih 13 godina moje ukoličenosti, uistinu nisam psihički poludila, no mislim da bi itekako mogla, i to skoro. Ne samo ja, već i moja fizio, moja m.s. iz njege, te moji brojni prijatelji koji mi dolaze pomoći, i to zbog velike neorganiziranosti izvoditelja projekta koji se izvodi na području Bokanjca. Trinaest godina sam fizički ograničena, no ovakva vrsta ograničenosti, uistinu više nije humana!!!

Da ne spominjem kombi za invalide, koji mi je u zadnjih pola godine bio dva puta, jer nije bilo mogućnosti dolaska do mene. Imam rehabilitacijskog psa, isto toliko, dakle, 10 mjeseci, no eto, ne mogu je izvesti samostalno u šetnju, jer, eto, ipak invalidi nemaju prednost, a niti razumjevanje odgovornih.

Da, pokušala sam se obratiti odgovornima, no s njihovim #SADćeSAMOštoNIJE, nekako nisam sretna, a čovjeku je najbitnije biti sretan!

Uglavnom uistinu bi' voljela posjetiti zubaricu, na vrhu ulice - poručila je.

29. travanj 2024 03:35