StoryEditorOCM
Hrvatskanema ozlijeđenih

Policajac vratima automobila pokupio vozača romobila, pa pobjegao. Pronađen je

Piše VIJESTI SD
26. lipnja 2024. - 19:48

Policajac je izlazeći iz automobila u utorak nesmotreno vratima pokupio vozača romobila.

On i vozačica tog automobila napustili su mjesto nesreće, ali policija ih je kasnije pronašla, priopćili su danas iz PU zagrebačke.

Otvorio suvozačeva vrata

“Jučer oko 14.45 sati 45-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Križnog puta u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 86, uz južni rub kolnika gdje se nalazi nogostup, zaustavila je osobni automobil prednjim dijelom okrenut u smjeru istoka.

U namjeri da izađe iz vozila, 57-godišnji putnik iz njenog vozila, policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je bio van službe, otvorio je suvozačeva vrata ometajući time kretanje drugih sudionika u prometu, piše Danica.hr.

Pritom je u vrata prednjim dijelom udario električni romobil kojim je upravljao 28-godišnjak nogostupom s južne strane kolnika, u smjeru zapada, a na kojemu nema obilježene biciklističke trake.

Uslijed udarca, romobil je pao na kolnik, dok je 28-godišnjak odbačen u smjeru jugozapada gdje je tijelom udario u osobni automobil marke Volkswagen u vlasništvu trgovačkog društva koji je bio parkiran na parkiralištu južno od kolnika, prednjim dijelom okrenut u smjeru jugoistoka.

Materijalna šteta

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta. Nakon prometne nesreće 45-godišnjakinja je napustila mjesto prometne nesreće, a da s drugim sudionicima nije popunila i potpisala europsko izvješće niti je na drugi način ostavila svoje osobne podatke i podatke o svom vozilu, a mjesto prometne nesreće napustio je i 57-godišnji putnik iz njenog vozila.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Naknadno, istoga dana, policijski službenici nadležne postaje prometne policije pronašli su vozačicu osobnog automobila kao i 57-godišnjeg putnika, policijskog službenika, koji je alkotestiran, test negativan. Policijskom službeniku radi izazivanja prometne nesreće uručen je prekršajni nalog.

Protiv policijskog službenika biti će pokrenut disciplinski postupak zbog počinjene povrede službene dužnosti”, rekli su u srijedu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 19:54