StoryEditorOCM
Obalaajme

Policajac u Kaštelima pijan skrivio prometnu nesreću. Protiv njega pokrenut disciplinski postupak

Piše SPLIT SD
24. lipnja 2024. - 12:59

U mjestu Baška Voda, u petak, 21. lipnja na državnoj cesti D8 dogodila se prometna s ozlijeđenom osobom i materijalnom štetom.

Očevidom nesreće je utvrđeno kako je 48-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,2 promila) kada je uslijed ne držanja sredine prometne trake skrenuo u lijevo preko zaštitnog otoka u vidu zelene površine na sjevernu kolničku traku nakon čega je sletio van kolnika i udario vozilom u prometni znak i potom u stablo. Vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede a nakon pružene liječničke pomoći je zadržan do otrježnjenja u službenim prostorijama policije.

Provedenim istraživanjem, kako otkriva PU splitsko-dalmatinska, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, te je dana 22. lipnja uz Optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud.

Druga prometna nesreća dogodila se u subotu, 22. lipnja oko podne na Jadranskoj magistrali u Kaštel Štafiliću. Skrivio ju je 22- godišnji policijski službenik koji je bio izvan službe, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,2 promila. 

Do nesreće je došlo kada se 22-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola kretao južnom kolničkom trakom Ceste dr. Franje Tuđmana od smjera zapada u smjeru istoka, te dolaskom do mjesta događaja i zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti nije uspio pravovremeno se zaustaviti iza zaustavljenog osobnog automobila Peugeot u kojega je udario s prednjim dijelom svog vozila te je Peugeot potisnut naprijed udario u autobus, dok je vozač vozilom Škoda prešao na sjevernu kolničku traku i udario u vozilo Golf. U prometnoj nesreći dvije putnice iz osobnog vozila Peugeot i vozač osobnog vozila Golf zadobili su lakše tjelesne ozljede.

Protiv 22-godišnjeg policijskog službenika podnijet je Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok slijedi podnošenje prijedloga za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 17:29