StoryEditorOCM
Hajdukigra sjajno

Svjetski poznata stranica oduševljena Lukom Vuškovićem: ‘On je kao greška u igrici...‘

Piše SPORT SD
19. listopada 2024. - 14:08

Luka Vušković briljira u belgijskom Westerlou, zabio je ove sezone već četiri gola, a ima i jednu asistenciju. Njegove igre obilaze Europu, a nedavno je zabio i krucijalan gol za U 21 reprezentaciju protiv Grčke, čime je mlada vrsta osigurala playoff za Europsko prvenstvo.

Ostvario je rekordan izlazni transfer Hajduka, prodan je u Tottenham, a "bijelima" je pripalo oko 11 milijuna eura.

Nije Vuškovića zaobišao ni poznati portal Goal, koji je objavio veliki tekst pod naslovom "Luka Vušković: Čudovišni golgeterski stoper koji se rađa jednom u 100 godina na putu je za Tottenham".

Navodi se da je Vuškovića postalo nemoguće izbjeći, te da bi već iduće godine navijači Tottenhama trebali znati što ih čeka kada se Luka pridruži njihovom klubu.

Goal podsjeća da je Luka rođen u nogometnoj obitelji, u kojoj su generacije nastupale za Hajduk, a autor se dotakao i starijeg brata Marija.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Hajduk mu je želio priuštiti seniorski debi prije nego što je to bilo zakonski dopušteno. Ipak, Hajduk i Vušković čekali su do veljače 2023., kada je napokon dobio dopuštenje za profesionalni debi. Hajduk je toliko vjerovao u Vuškovića da se nije libio ni ubaciti ga u akciju samo dva dana nakon što je napunio 16 godina - piše autor i podsjeća na utakmicu u kojoj je ozljedama prožet Hajduk teško poražen od Dinama s 4:0, a Vušković je postao najmlađi igrač koji je nastupio u derbiju.

Čudovište koje terorizira Belgiju

- Tjedan dana kasnije ostavio je trag pogotkom u trijumfu Hrvatskog kupa protiv Osijeka, postavši tako najmlađi strijelac za Hajduk u povijesti - dodaje Goal, pa nastavlja:

image
Damir Krajac/Cropix

- U Belgiji je oduševio stručnjake i kritičare svojom dominacijom u zraku. Hrvatski mediji posvetili su pozornost ovom suludom naletu forme i Vuškovića već okrunili kao "talenta koji se rađa jednom u 100 godina" i "čudovište koje terorizira cijelu Belgiju". Poziv za seniorsku Hrvatsku ne može biti daleko za Vuškovića - navodi se. 

Goal napominje Vuškovićevu visinu, ali i vještinu, stručnost i brzo kretanje kao razloge zbog kojih je mladi igrač jedinstven.

- On je greška Football Managera u stvarnom životu - dodaje Goal.

- Kao što je slučaj s većinom modernih središnjih braniča, Vuškoviću ne smeta posjed i ne boji se riskirati u obrambenoj trećini niti je odigrati dulje lopte kada je to potrebno, donoseći najbolje od tradicionalnih i suvremenih obrambenih osobina.

Goal smatra da bi se Vušković mogao poboljšati u komunikaciji na terenu, ali gleda na to kao na manu koja je česta u tim godinama, te se lako da ispraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 14:09