StoryEditorOCM
Domaći nogometlijepo ih odbio

Koliko zarađuje Zlatko Dalić? Riječ je o velikom iznosu, ali mogao je puno bolje proći da nije ostao na klupi Hrvatske

Piše Sport SD
12. lipnja 2024. - 10:23

Eh, kad će više ta subota? Toliko Hrvata s nestrpljenjem očekuje utakmicu Vatrenih protiv Španjolske, s kojom Dalićevi izabranici kreću u pohod na Euro. Bit će to pravo vatreno otvaranje, na punom Olimpijskom stadionu u Berlinu, protiv Furije, reprezentacije s kojom i nemamo neki skor s kojim se možemo pohvaliti.

Međutim, Zlatko Dalić do sada je ostvario nevjerojatne rezultate kao izbornik. Nadamo se da će neku dobitnu formulu "smućkati" i za ovaj Euro. Drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima, kao i srebro u Ligi nacija, uspjesi su koje ćemo još dugo pamtiti i prepričavati. Naravno, takve rezultate prati i odlična plaća.

Dalić je početkom prošle godine potpisao novi ugovor kojim ostaje izbornik Vatrenih sve do 2026. godine. Što znači da će predvoditi hrvatske igrače i na Svjetskom prvenstvu u Kanadi, Meksiku i SAD-u. 

Zlatko je na 23. mjestu najplaćenijih nogometnih trenera u međunarodnom nogometu. Prema ugovoru, on zarađuje nevjerojatnih 1,66 milijuna dolara (1,55 milijuna eura) godišnje, navodi Sports Brief

Međutim, Dalić je mogao i bolje proći. Koncem 2022. godine imao je odlične ponude iz inozemstva, ali ih je odbio.

- Kad su stigle bogate ponude govorili su mi da iskoristim tu situaciju i uzmem novce. Nakon Svjetskog prvenstva sam ostao jer to sve vrijeme sam govorio o zajedništvu i domoljublju i to sam propagirao. Da sam tada otišao za novcima, kakvu bih poruku ja poslao i mladim ljudima i svima u Hrvatskoj? Govorim jedno, radim drugo. Dovoljno sam bogat čovjek, ne mislim materijalno, nego imam sve sređeno u životu, obitelj, dva sina s fakultetima. Nije bilo te situacije, iako je bilo strašnih ponuda, posebno od jednog kineskog kluba. Ponuđen mi je ugovor 10 milijuna eura neto po godini i trogodišnji ugovor. Ja sam se zahvalio. Predsjednik kluba se vratio nakon pola godine. Ponovno sam rekao da nema tih novaca da napustim hrvatsku reprezentaciju. Nikad mi nije bilo žao, ponosan sam na tu svoju odluku - rekao je tada izbornik Dalić.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 18:42