StoryEditorOCM
Domaći nogometpitamo vas

ANKETA Treba li Zlatko Dalić otići?

Piše Sport SD
26. lipnja 2024. - 10:07

Hrvatska nogometna reprezentacija jutros je napustila kamp u Neuruppinu, vraćaju se kući nakon što je sinoć nestala i posljednja nada da se mogu plasirati u osminu finala Europskog prvenstva. Dva boda nisu bila dovoljna za prolazak skupine. Neovisno o ždrijebu koji nas je svrstao u skupinu smrti, neuspjeh je ne plasirati se u idući krug u formatu natjecanja u kojem dalje idu i četiri najbolja trećeplasirana sastava. 

Izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj konferenciji za medije preuzeo je odgovornost, ali nije konkretno odgovorio ostaje li za kormilom reprezentacije.

- Nikakvi poraz me neće pokolebati. Svoj put znam, radim ispravno i časno. U potpunosti preuzimam odgovornost za ovaj neuspjeh. Ja sa suradnicima određujem taktiku, igrače. Odgovornost je samo moja. Neću tražiti u ničemu alibi. Sve sam ja napravio, zajedno s mojim stožerom. Odgovornost je na meni. Nakon ne znam koliko uspjeha došao je jedan neuspjeh. Kako sam se nosio s uspjesima, tako ću i s neuspjehom. Nije vrijeme da sada razmišljam što ću i kako dalje oko reprezentacije. Neću preskočiti ni suca reprezentacije, ali nije on kriv. Primili smo dva gola u sudačkim nadoknadama. Međutim, on nije slučajno poslan na tu utakmicu. Cijeli susret nas je zakidao. Italija bi išla dalje i sa tri boda, ali Italija ide onda na Portugal. Niste me u tome podržali. Ne mogu se oteti tome dojmu – izjavio je Dalić.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dalić je premašio očekivanja, ali se ispraznio, vrijeme je da ode; sve se glasnije priča o povratku bivšeg izbornika

Hrvatska je na prekretnici, a nespremna; četvorica igrača su na izlaznim vratima, vrijeme je za oproštaj

Dalić ima ugovor sa HNS-om do 2026. godine, izgledno je da bi ga mogao odraditi do kraja, ali tu je i nekoliko varijanti prekida suradnje.

Pitamo vas, treba li Zlatko Dalić otići?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:17