StoryEditorOCM
Strani nogometraspad sistema

Burno je u svlačionici Srbije nakon novog debakla, igrači zaprepašteni potezom Stojkovića, kapetan ga prozvao

Piše SN
26. lipnja 2024. - 08:53

Srbija je ispala s Eura u Njemačkoj. Naši su susjedi zadnji u skupini C, a ispred njih su Engleska, Danska i Slovenija. Srbija se, u najmanju ruku, na ovom Euru nije proslavila, a ispadanje je teško palo kapetanu reprezentacije Dušanu Tadiću - pišu Sportske novosti.

Tadić je na prvenstvu imao i loš tretman kod izbornika Dragana Piksija Stojkovića pa je tako protiv Engleza upisao 29 minuta, protiv Slovenaca je izvađen u 82. minuti, a u odlučujućem susretu s Danskom je ušao tek u drugom poluvremenu. Tadiću se ovakav tretman nije svidio pa je otvoreno kritizirao izbornika.

Stojković je u susretu s Danskom izveo miješani sastav koji je iznenadio i neke nogometaše Srbije, a posebno ih je zaprepastio jedan potez izbornika. Naime, reprezentativci Srbije dva sata prije utakmice nisu znali tko će igrati, a izbornik im je to otkrio tek 90 minuta prije dvoboja s Danskom. Tadića su pitali je li to praksa s kojom se susretao u karijeri.

- Pa iskreno baš rijetko...- poručio je kapetan Srbije.

image
AFP

Tadiću je ovo bila samo kap u moru toga što ga je povrijedilo.

- Protiv Engleske nisam krenuo od početka. Bilo mi je krivo, no ja sam nebitan. Na poluvremenu nam kaže ulazite ti i Ilić, dajem puni gas i onda taman kad sam trebao ući, kaže da ulazi samo Ilić, a ja neka odmorim. Ne znam, prirodno je da ćeš biti povrijeđen. Nikoga nisam htio uvrijediti. Ja to mislim i mislim da to nije loše. Možda nekome zvuči arogantno, ali htio sam samo preuzeti odgovornost i dati primjer nekome. Nije mi cilj ništa drugima govoriti. Drugi su tu da pričaju - pojasnio je Tadić još jednom što ga je zasmetalo u prvom susretu.

Srbija ima samo dva boda i oprostila se od natjecanja. Nakon Danske Tadića su svladale emocije.

- Kako je ovo teško... Samo sekundu, oprostite. Pa dobro, eto, hajde... Mislim da sam zaslužio bolji tretman i da bih mogao više pružiti ekipi. Ja sam timski igrač i želim pomoći timu. Nisam ja bitan, bitno je što donosiš na terenu - rekao je Tadić pa se usporedio s Lukom Modrićem:

- Da sam igrao više, mislim da bih mogao pružiti više. Takva je odluka. Gledam u Hrvatskoj Modrića. On je tri godine stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu. Nebitno kakva je situacija. Tu sam, igrat ću koliko trebam igrati i koliko mi se kaže - zaključio je Tadić.

image
AFP

Piksijev odnos prema Tadiću oštro je kritizirao i RTS-ov analitičar Rade Bogdanović.

"Sad gledajući razmišljam i sjetim se Baneta Ivanovića, kako smo ga smijenili kao kapetana i otjerali iz reprezentacije. Gledam Tadića i sto posto mogu reći da je pogriješio što nije otišao u mirovinu nakon Katara. Da ode kao gospodin, a ne da ga nogometno siluju na Euru i stavljaju prvu utakmicu na klupu, da izbornik gradi taktiku nad njim, da na drugoj utakmici da igra, pa da ga izvodi, a na trećoj ga opet stavlja na klupu. I to u utakmici u kojoj Srbija može proći dalje."

"Pozdravi se sutra u 11, ako možeš u Münchenu, da se rastanete i kažeš "U redu, odigrao sam 110 utakmica." Ne znam je li postojala reprezentacija u Europi koja je maltretirala nekog kao kapetana", objasnio je Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:53