StoryEditorOCM
Splitbenedikt organizira

U Splitu predstavljanje knjige autora Ivana Burazina ‘Hamas, Novorusija i IRA: Terorizam kao pokret?‘

Piše SPLIT SD
22. svibnja 2024. - 15:43

Hrvatska udruga Benedikt, u ponedjeljak, 27. svibnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu organizira predavanje i predstavljanje knjige dr. sc. Ivana Burazina, "Hamas, Novorusija i IRA: Terorizam kao pokret?". Uz samog autora koji će održati uvodno predavanje o svojoj novoj knjizi, kao moderator će sudjelovati i Radoslav Zaradić, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

image

Dođite na predstavljanje knjige dr. sc. Ivana Burazina

Hrvatska Udruga Benedikt/

Knjiga je produkt desetak godina rada i istraživanja Ivana Burazina, od kojih su zbog prirode njegova posla tri godine provedene u ratom zahvaćenom Luhansku, što mu je omogućilo izravan uvid u pitanja poput društvenog identiteta Donbasa i stvarnog mišljenja naroda o rusko-ukrajinskom sukobu.

- U strogom definicijskom smislu, terorizam nije društveni pokret, ali se može razmatrati kao forma društvenog pokreta kojeg u okvirima međunarodnih odnosa adekvatno objašnjava teorija realističkog konstruktivizma - smatra dr. Burazin.

Knjiga je podijeljena tako da su različita poglavlja sustavno povezana u cjelinu, ali se mogu čitati i zasebno. U tri slučaja, terorizam se analizira u cjelini, ali naglasak je stavljen na tri specifična aktera. 

image

"Hamas, Novorusija i IRA: Terorizam kao pokret?"

Hrvatska Udruga Benedikt/

Svakako, zanimljiva knjiga s aktualnom tematikom i odlična prilika za edukaciju. Dođite u ponedjeljak u knjižnicu i upoznajte našeg mladog splitskog autora sa širokim znanjem i bogatim iskustvom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 19:19