StoryEditorOCM
ZagoraBITELIĆ

Pokopan Dušan Stojanac, član Vijeća srpske nacionalne manjine i hrvatski branitelj, ispraćen je s vojnim počastima

Piše Toni Paštar
28. svibnja 2024. - 18:16

Na pravoslavnom groblju u Biteliću u utorak poslijepodne sahranjeni su posmrtni ostaci Dušana Stojanca, člana Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije.

Stojanac je umro poslije teške bolesti u 75. godini, a sve do posljednjih dana bio je aktivan u društvenim udrugama, posebno onima koje promiču antifašizam kao i u radu organizacija srpske zajednice.

Naročito se isticao u poratnoj pomoći povratnicima i obnovi njihovih domova i infrastrukture, a jednako tako gradskih i županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine.

Srpsko narodno vijeće, u kojemu je Stojanac bio i predsjednik Nadzornog odbora, oplakuje ga kao vrijednog, pravednog i socijalno osjetljivog pripadnika.

U rodnom Biteliću Dušan Stojanac pokazivao je naročitu sklonost širenju dobrih odnosa između sumještana hrvatske i srpske nacionalne pripadnosti.

Dušan Stojanac dočekao je demokratske promjene 1990. godine kao zaposlenik Sekretarijata za unutarnje poslove općine Sinj.

Iskazujući lojalnost demokratski izabranoj hrvatskoj vlasti radni vijek nastavio je u MUP-u. Stojanac je imao status hrvatskog branitelja Domovinskog rata, pa je na posljednji počinak ispraćen s pripadajućim vojnim počastima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 00:25