StoryEditorOCM
S mora i krajabahatost na entu

Strani turisti došli na plažu i parkirali se tik do mora, ljude zahvatili nelagoda i strah

Piše S. K.
25. lipnja 2024. - 17:35

Nekulturno, sebično i neobazrivo ponašanje prisutno je nažalost i na plažama, od famoznih ležaljki i šugamana, koji zauzmu najbolja mjesta u prvom redu do mora, do stvaranja buke, prskanja i svega ostaloga što se kosi s dobrim običajima i moralom.

Na prvu bismo to pripisali našem poznatom mentalitetu, međutim tako se nažalost ponašaju i strani državljani koji kod nas dolaze na ljetovanje.

Jedan vjerni čitatelj Slobodne Dalmacije svjedočio je takvom bahaćenju stranih državljana na plaži Slanica pored Crvene Luke - Biograd te je sve zabilježio fotoaparatom.

"Imao sam potrebu poslati sliku bahatih stranih državljana koji su parkirali vozilo na plaži između kupača koji su se ubrzo udaljili od vozila, neki zbog nelagode, a neki i zbog straha", piše on apelirajući da se napiše "jedan snažan članak koji će probuditi svijest ovakvih i sličnih ljudi".

I u pravu je naš vjerni čitatelj. O ovakvom neodgovornom, nekulturnom i sebičnom ponašanju treba pisati. Nadamo se da će se kupači iz prvog reda do mora sa svojim limenim ljubimcem prepoznati i da oni, kao i neki drugi koji bi krenuli njiihovim tragom, ovakvo parkiranje više neće ponavljati.

Ako se ne prepoznaju oni sami, trebali bi ih prepoznati komunalni organi i napisati im odogovarajuću kaznu i upozoriti ih da se ovako ne smiju ponašati. Nije valjda kako "furešti" misle da su plaćanjem ljetovanja stekli pravo i na ovakvo ekskluzivno parkiranje. Još gore bi bilo da su ih na takvo ponašanje nadahnuli domaćini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 20:45