StoryEditorOCM
ŠibenikDIPLOME DRUGOJ GENERACIJI:

Promovirano još devet inženjera prvostupnika energetskih tehnologija na sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
19. listopada 2019. - 18:03

Druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija danas je svečano promovirana na dislociranom preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Na svečanosti su, uz šibenskog gradonačelnika Željka Burića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc.Dubravko Majetić i prof. dr. sc.Gordan Gledec, također i prof.dr.sc. Mislav Grgić, bivši dekan FER-a te voditelj Studija energetske učinkovitosti prof.dr. sc. Marko Delimar.

- Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam na uspješno završenom jednom od najkompleksnijih studija našeg Sveučilišta. Prošle godine promovirali smo prvu generaciju studenata ovog studija, a pred nama je već druga generacija. Vjerujem kako ćete biti uspješni što god da odaberete, nastavak studija ili izlazak na tržište rada- poručio je promoventima rektor prof.dr. sc. Damir Boras.

- Pridružujem se čestitkama te vam želim mnogo uspjeha u daljnjem životu. Danas smo, poput vaših roditelja, iznimno ponosni budući da je ovo važan događaj i za grad Šibenik jer, uz prošlogodišnju generaciju, sad već imamo 20 sveučilišnih prvostupnika. Drago mi je i što interes za Studij energetike ne jenjava te što ga je u tekućoj akademskoj godini upisalo 27 novih studenata- istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Nakon svečanog polaganja prisege, diploma je uručena devetorici sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija.
U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima FER-om i FSB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku – Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske. Ovaj tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će kroz šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kako bi bili spremni početi raditi u zanimanjima 21. stoljeća.

29. svibanj 2024 05:57