StoryEditorOCM
Zanimljivostijednostavno

Kako oporaviti, a ne baciti ulje nakon friganja i pohanja? Ova dva sastojka djeluju kao čarolija...

Piše T.S.M.
18. siječnja 2024. - 07:16

Prženje u ulju neizostavan je postupak u pripremi brojnih jela na koja smo svi slabi - od pohanog mesa, preko povrća u pašteli do krafni i fritula - no prava je šteta baciti ulje koje ste tek jednom koristili u tu svrhu samo zato što su se u njemu zadržale mrvice izgorenih komadića hrane 

Takvo ulje možete pokušati procijediti, ali to je prljav posao koji ne jamči potpuni uspjeh. Srećom, postoji bolja metoda kojom ćete se jednostavno riješiti svih mrvica, a prednost joj je iu tome što je možete koristiti tijekom prženja, između dvije "ture" - razbistrit će vam ulje kao od šale.

image
Shutterstock

Za ovaj zgodan trik potrebna su vam samo dva sastojka: kukuruzni škrob i voda.

U dvije žlice kukuruznog škroba dodajte vodu, promiješajte pa smjesu ulijte u tavu s uljem. Promiješajte vilicom kako bi smjesa dotakla sve mrvice i uhvatila ih. Pogledajte kako je jednostavno...

17. studeni 2024 06:22