StoryEditorOCM
Nogometne sluti na dobro

UEFA pokrenula istragu zbog nereda huligana u Beču! Evo kakva drastična kazna prijeti Vatrenima i HNS-u

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2022. - 19:32

UEFA je službeno pokrenula istragu oko nereda koji su izazvali hrvatski navijači na utakmici Lige nacija igranoj u Beču između Austrije i Hrvatske (1:3). Podsjećamo, riječ je o manjoj skupini (njih 40-tak) huligana koji su kupili ulaznice u sektoru u kojem su bili smješteno domaći gledatelji, te su tamo u jednom trenutku krenuli paliti baklje, skandirajući protiv HNS-a, da bi se na kraju potukli s interventnom policijom. Nekoliko njih na kraju je bilo privedeno i pritvoreno.

UEFA će istražiti odgovornost HNS-a za taj slučaj, premda HNS s tim huliganima nije imao nikakve veze, niti im je omogućio kupnju ulaznica. Međutim, svima je jasno da se radilo o hrvatskim huliganima. UEFA u svom izvješću naglašava da su osim paljenja baklji i izazivanja nereda, imali i rasističke ispade skandirajući "cigani, cigani".

Kako je Hrvatska u Ligi nacija već bila kažnjavana zbog huliganskih ispada - protiv Danske smo u Zagrebu imali kapacitet umanjen za 3000 gledatelja, plus 15.000 eura novčane kazne - jasno je da će ovaj put kazna biti drastičnija. Realno je očekivati novčanu kaznu od 50.000 eura, te vjerojatno pražnjenje kompletne tribine koja ima 10-tak tisuća mjesta.

Nažalost, huligani koji su to sve izazvali neće snositi nikakve sankcije zbog štete koju su napravili. Kako financijske, tako i one koja se ne može izmjeriti, a to je šteta koju rade izravno Vatrenima, kao i kompletnom hrvatskom nogometu.

25. travanj 2024 08:28