StoryEditorOCM

zaokret u poslovanjuSwire Bulk počinje prevoziti kontejnere na svojoj floti bulk carriera, i mnoga druga poznata imena u sektoru planiraju slijediti taj primjer

Piše OM
7. rujna 2021. - 09:23

Singapurska tvrtka Swire Bulk jedna je od prvih kompanija koja počinje aktivno prevoziti kontejnere na svojoj floti bulk carriera, a mnoga druga poznata imena u sektoru planiraju slijediti taj primjer, javlja Splash247.

Iz kompanije su komentirali kako je očigledno manje učinkovito prevoziti kontejnere bulk carrierima, no to bi moglo smanjiti krizu u lancu opskrbe. Potvrdili su vijest da neki od Swireovih bulk carriera sada prevoze kontejnere, prenosi Pomorac.hr.

Još jedna azijska kompanija, Pacific Basin, spremna je početi prevoziti neke pošiljke. Izvršni direktor Golden Ocean Group iz Osla također je potvrdio da njegova kompanija planira prevoziti kontejnere na nekima od svojih brodova. Razmatraju kombinirati prijevoz željezne rude ili ugljena s kontejnerima, ali naglasili su da je ovaj plan tek u razvojnoj fazi.

P&I Clubs izdali su smjernice za kompanije koje planiraju početi prevoziti kontejnere. Naglasili su da je neuobičajeno da su bulk carrieri opremljeni odgovarajućom opremom kako bi obavljali prijevoz kontejnera bez posebnih modifikacija. Bit će potrebno osigurati dodatnu opremu, te dodatno procijeniti sigurnost i stabilnost tereta te spremnost posade.

UK P&I Club nedavno je obavijestio klijente da moraju biti svjesni pravila ispravnog slaganja tereta ako planiraju prevoziti kontejnere na bulk carrierima. Povrh toga, kompanije koje žele prevoziti kontejnere morat će provoditi kontinuirane dodatne analize stabilnosti te im je savjetovano da kupe dodatnu opremu za gašenje požara.

19. travanj 2024 12:40