StoryEditorOCM

TRAG U BESKRAJUTrajekt ‘Oliver‘ sutra kreće na svoje prvo putovanje, ispratite ga brodskim sirenama!

Piše Anamaria Mikulić/SD
9. travnja 2024. - 09:18

Ove srijede, 10. travnja, u splitskoj luci u plovidbu će se svečano uvesti "Jadrolinijin" trajekt "Oliver". "Oliver" će na svoje prvo putovanje državnom trajektnom linijom Split – Hvar – Vela Luka (Korčula) – Ubli (Lastovo) krenuti u 10.30, a u Veloj Luci ga se očekuje u 14 sati.

Oliver Dragojević svojim je pjesmama opjevao more i Dalmaciju, pa je brod idealan izbor za odavanje počasti ovom velikom pjevaču. Upravo je "Jadrolinijin" katamaran, uz pratnju stotina brodica, 2018. godine bio Oliverov put prema Veloj Luci na njegovu ispraćaju.

Veličanstveni prizori s ispraćaja pravi su dokaz da čovjek niti ne zna koliko mu je do nečega stalo dok to trajno ne izgubi. Dirljive snimke i fotografije s posljednjeg ispraćaja obišle su cijeli svijet, a ni danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Kako bi Oliverovo prvo putovanje bilo posebno, pozivaju se sve brodice u splitskoj luci da njegovo isplovljavanje prema Veloj Luci isprate brodskim sirenama. Također, oni koji ga susretnu u putovanju prema Veloj Luci pozvani su da ga glasno pozdrave.

Osim što svojim maritimnim sposobnostima ovaj trajekt putnicima sa splitskog područja donosi povećanje kvalitete usluge, njegovo je uključivanje u plovidbu posebno znakovito zbog imena legende hrvatske glazbe Olivera Dragojevića koje nosi. Upravo je ovaj bijeli brod odabran za to veliko ime s obzirom na to da će povezivati Oliverov rodni Split s njegovom voljenom Velom Lukom, koja je ujedno i njegovo posljednje počivalište.

image

Trajekt Oliver

Jadrolinija

 

29. travanj 2024 13:46