StoryEditorOCM

omiljena destinacijaOčišćena jedna od najljepših uvala s južne strane Brača, svašta se našlo na morskome dnu...

Piše Ivica Radić
18. lipnja 2021. - 08:55

Na Braču sve više sazrijeva uvjerenje kako su čisti okoliš, ali i podmorje preduvjeti kvalitetnijeg življenja i bržih razvojnih iskoraka.

Tako je u Milni, u organizaciji obrta "Fortuna", ronilačkog centra "Draulik Milna",otočne ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja i Turističke zajednice održana akcija čišćenja podmorja i plaže u uvali Lučica.

Riječ je o jednoj od najljepših uvala s južne strane škoja koja je omiljena destinacija brojnih nautičara, ali i ronilaca koji posjećuju i istražuju jamu odnosno špilju.

image
Anamarija Paradinov

Poštujući epidemiološke mjere i ograničenje broja sudionika, skupilo se tridesetak ronioca iz splitskih udruga "Mornar" i "Rostrum", prijatelja ronilačkog centra, HGSS-ovaca i njihovih kolega iz srbijanske Gorske službe spašavanja, dok je petnaestak mještana prikupljalo vreće sa morskim otpadom u svoje brodice te istilo otpad na plaži i između škrapa.

Svašta se našlo na morskome dnu, poput automobilskih guma, staklenih boca, komada željeza, ostataka ribarskih mreža…..

Logističku podršku pružio je ronilački centar "Draulik Milna" i ACI marina, a naš poznati moreplovac Leo Lemešić u znak zahvalnosti za provođenje akcije počastio je sve sudionike objedom. 

image
Anamarija Paradinov
19. travanj 2024 02:25