StoryEditor

FOTOREPORTNastavljaju se radovi na uređenju moderne šetnice na zadarskom Diklu: započelo postavljanje sunčališta

Piše Zadarski.hr
25. veljače 2021. - 14:11
Jure Mišković/Cropix

Rano jutros, prije 6 sati, započeli su radovi postavljanja prvog od šest segmenata teške konstrukcije, kao nastavak uređenja nove šetnice i sunčališta u jednom od popularnijih zadarskih kvartova, Diklu.

Dio koji je vapio za obnovom je upravo atraktivna Krešimirova obala na kojoj je predviđena izgradnja drvene šetnice/sunčališta duge čak 225 metara, javlja Zadarski.hr.

S obzirom da se radi o pomorskom dobru, arhitekt Bogdan Bobo Marov prilagodio je dizajn šetnice kako ne bi ugrozio autohtone životinjske i biljne vrste, a opet da utjecaj mora bude što manji. Po njegovom projektu ovo rješenje počinje od mula ispred hotela "Delfin", a završava zapadno, kod malog parka sa spomenikom dr. Franji Tuđmanu.

- Šetnica odnosno sunčalište bit će od plastike, a imitirat će drvo, tako da će atraktivno izgledati. Drveni podest šetnice gradit će se nad postojećim škrapama kako bi se autohtoni dio Dikla sačuvao. Vidjeli smo kako more lako izbaci veliko kamenje uslijed jakog vjetra, pa je za ovaj projekt bio potreban izdržljiv materijal – pojasnio nam je prije godinu dana gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Naglasio je također kako je projekt vrijedan tri milijuna i 100 tisuća kuna, a grad je dobio 400 tisuća kuna od Ministarstva turizma.

Radove izvodi zadarska firma Sub Mission.

16. travanj 2021 20:20