StoryEditorOCM

viška regataDeškovićeva posada ‘furiozno poletjela‘ prema cilju u Visu

Piše M.I.
18. listopada 2024. - 12:03

Jedrilica "Polet furioso" iz JK Labud, s kormilarom Nikolom Deškovićev doslovce je ‘proletjela‘ kroz cilj u viškoj luci ovog petka u 11.37 sati, u sklopu čuvene Viške regate koja ove godine slavi 80. obljetnicu.

U petak ranije, 158 posada krenulo je iz Splita, na rutu dugu 28 nautičkih milja prema Visu, odakle će nakon dana odmora ispunjenog revijalnim jedrenjem i tradicionalnim druženjem – nazad prema Splitu.

Viška regata popularna je među profesionalnim posadama zbog zahtjevnih uvjeta na moru, a među rekreativcima zbog i zbog mediteranskog šarma kojim obiluje. Oni koji jednom dođu i dožive taj fantastičan spoj – uvijek se vraćaju, a popularnost regate raste svake godine - navode organizatori iz JK Labud koji su s Gradom Visom osigurali dovoljan broj vezova za sve zaljubljenike u jesensko jedrenje i u ovu, već kultnu regatu koja za mnoge nautičare znači posljednje jedrenje u sezoni.

Treba napomenuti da je ova regata dio Splitskog festivala jedrenja, nautičkog spektakla koji traje mjesec dana, a sve je u znaku 100. godišnjice Jedriličarskog kluba Labud.

Kako je bilo na samom startu pogledajte na linku regate.

image

Viška regata

Viška regata
18. listopad 2024 12:03