StoryEditorOCM

morski kuharZnate li što je tehnika ‘julienne‘? Naučite je koristiti pomoću recepta koji kombinira lignje, blitvu i kukuruz

Piše Marija Čović
3. travnja 2022. - 08:10

Lignje očistite, skinute im kožicu i narežite ih na trakice.

Blitvu narežite na rezance i stavite na zagrijano maslinovo ulje i maslo, začinite i dodajte nekoliko kapi limunova soka, te nekoliko minuta sotirajte.

Kukuruz šećerac prokuhajte u malo njegove tekućine i dobro izmiksajte u blenderu, te propasirajte kroz cjediljku kako bi se dobila glatka krema.

Lignje sotirajte na maslinovu ulju i servirajte na salati od blitve, te prelijte kremom od kukuruza.

Sastojci za dvije osobe

– 40 dag svježih domaćih liganja

– pola kilograma blitve

– 20 dag kukuruza šećerca (konzerva)

– maslinovo ulje

– malo maslaca

– papar, sol

– malo limunova soka

Kuha: Anisija Čulić

Inače, julienne je naziv posebne tehnike rezanja namirnica na vrlo tanke i jednake trakice. Obzirom da su...

22. studeni 2024 12:18