StoryEditorOCM

limski kanalUživanje u morskim delikatesama: ove nedjelje održava se Dan čuvenih limskih kamenica

Piše M. I.
14. ožujka 2024. - 10:11

Ljubitelji kamenica će ove nedjelje, u sklopu manifestacije Dan limskih oštriga, imati priliku uživati u jednoj od najcjenjenijih morskih delikatesa, i to upravo na mjestu po kojem su u Istri prepoznatljive - Limskom kanalu, najavljuje Glas Istre.

Kušanje sirovih oštriga održati na rivi Limskog zaljeva od 12 do 18 sati, a posjetiteljima će posebno atraktivna biti prezentacija otvaranja kamenica.

Osim ponude na rivi, u tamošnjim restoranima, Vikingu i Fjordu, gastronomska ponuda bit će bazirana na limskim oštrigama. Ljubitelji morskih delicija imat će priliku kušati oštrige na razne načine - u juhi, s tjesteninom, zapečene, a posjetitelje će dočekati još nekoliko kreativnih jela.

Osim glazbenog programa, bit će organizirane i vožnje brodom Limskim zaljevom, a posjetitelje će dočekati i zanimljiva izložba fotografija s raznih lokacija u Limskom zaljevu. Kuriozitet je da će se među njima naći i podvodne fotografije, pa će se gosti imati priliku "zaviriti" u podmorje ovog slikovitog zaljeva, zaštićenog kao posebni rezervat u moru.

Bit će tu i suvenira napravljenih u suradnji s Talijanskom srednjom školom iz Rovinja. Riječ je o prirodnim sapunima obogaćenima zrncima ljuštura kamenica iz Limskog zaljeva, koji će imati i funkciju pilinga, a krasit će ih dojmljiva ambalaža s motivima ovog područja.

27. travanj 2024 11:36