StoryEditorOCM

u lovu na maestralU Vignju ove godine čak tri nacionalna prvenstva: ponajbolji domaći i svjetski windsurferi stižu na Pelješac

Piše DV
15. lipnja 2023. - 10:19

Na jugozapadu Pelješca adrenalina neće nedostajati. U Vignju ne prestaje puhati, pa je ove godine maestral donio čak tri nacionalna prvenstva u windsurfingu.

Prvo natjecanje je Otvoreno prvenstvo Mađarske od 18. do 20. lipnja u disciplini IQFoil koja je i olimpijska disciplina. Organizatori prvenstva su Klub Bofor iz Vignja u suradnji s MSZA SE Mađarska. Na ovome prvenstvu očekuje se nastup brojnih olimpijaca, a najveća zvijezda je Hanna Simon u ženskoj konkurenciji.

Od 15. do 18. srpnja održati će se dvije discipline čekog prvenstva u organizaciji Češkog windsurferskog udruženja - Integra češko prvenstvo u disciplini slalom, a od 20. do 23. srpnja Integra Foil Course Championship memorial Adam Horky,.

I posljednje u ljetnoj sezoni natjecanja, od 10. do 13. kolovoza Otvoreno prvenstvo Hrvatske u windsurfingu u organizaciji Udruge Peliška jedra! Očekuju se brojni natjecatelji, najpoznatiji među njima su višestruki prvak Hrvatske Enrico Marotti te olimpijac Luka Mratović i Palma Čargo.

image
Ivana Nobilo/Cropix

“Čak tri velika prvenstva u windsurfingu! Ovo je samo još jedno priznanje da je Viganj top destinacija za surfere. Ovdje su uvjeti za surfanje savršeni.” – poručuje Ante Ortolio iz Udruge Peliška jedra.

U Vignju su natjecanja u windsurfingu počela još osamdesetih godina prošlog stoljeća s regattom za kup Jugoslavije, a uz Europsko prvenstvo u Funboard klasi 1990., Svjetsko prvenstvo u windsurfing u disciplini Formula 2013., na kojem se natjecalo više od 150 najboljih svjetskih surfera, najveće je natjecanje u Vignju do sada.

“Viganj obožavam! Vjetar je odličan, idealan za windsurfing. Ako se i dogodi da koji dan ne puše, ovo malo mjesto nudi razne mogućnosti, planinarenje na Sv.Iliju, vožnja brdskim biciklom je uvijek aktualna” – rekao je surfer Luka Mratović.

29. travanj 2024 12:04