StoryEditorOCM

ronjenje na dahSvjetsko prvenstvo na Korzici: Petar Klovar zaronio 127 metara i osvojio zlatnu medalju!

Piše OM
19. rujna 2024. - 08:57

AIDA Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama održano je na Korzici, a freediveri su rušili svjetske, kontinentalne i državne rekorde, prenosi portal scubalife.hr.

Posljednji dan AIDA Svjetskog prvenstva u dubinskom ronjenju na dah ove je godine kulminirao disciplinom Free Immersion (FIM) u muškoj konkurenciji koja je prethodno bila odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Nakon zarona na dubinu od 127 metara Petar Klovar (Hrvatska) osigurao je zlatnu medalju čime je učvrstio svoj status jednog od elitnih sportaša ovog sporta. 

image

Petar Klovar tijekom zarona (arhiva)

Privatni album

Na ovom natjecanju sportaši iz cijelog svijeta okupili su se kako bi još jednom pomaknuli granice ljudskih potencijala ističući se u sve četiri dubinske discipline u ronjenju na dah (FIM, CWT, CNF i CWTB). U ukupnom poretku na pobjedničko postolje zasjeo je sjajni Petar Klovar (Hrvatska), srebrnu medalju u ukupnom poretku kući je ponio Jihoon Jang (Koreja), a broncu u ukupnom poretku ponovo u Hrvatsku donosi Vitomir Maričić.

U ženskoj konkurenciji u ukupnom poretku prvo mjesto pripalo je Marianni Gillespie koja sada već treći put zaredom osvaja naslov ukupne prvakinje za žene. Talya Davidoff (Južna Afrika) osigurala drugo mjesto u ukupnom poretku postavivši dva kontinentalna rekorda za Afriku, a Enchante Gallardo (SAD) osvojila je treće mjesto.

19. rujan 2024 09:48