StoryEditorOCM

NOVI PROJEKTSunčani otok postaje domaćin nove jedriličarske serije - Winds of Hvar, donosimo detalje

Piše OM
27. rujna 2024. - 10:23

Hvar, jedan od najljepših otoka na Mediteranu, postaje domaćin potpuno nove jedriličarske serije - Winds of Hvar, koja će se održati od 30. rujna do 2. studenog 2024. godine.

Ovaj uzbudljiv projekt nastao je iz želje da se Hvar pozicionira kao jedna od ključnih destinacija za ljubitelje jedrenja, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

- Winds of Hvar je naš prvi veliki korak, ali gledamo daleko u budućnost. Planiramo izgraditi dugoročnu tradiciju regata koje će nadolazećim godinama privući najbolje jedriličare, entuzijaste i turiste iz cijelog svijeta.

Jedinstvena prilika za sve ljubitelje jedrenja dolazi s našim prvim događajem - Dani otvorenih jedara (30.09. – 04.10.), koji su posebno osmišljeni za one koji žele iskusiti jedrenje uz Filipa Jurišića, olimpijca i prvog Hvaranina koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama.

Zajedrite s Filipom na jedan dan i doživite nezaboravno dvosatno iskustvo jedrenja na vrhunskoj jedrilici ACISAIL-Swan 36. Bez obzira na razinu iskustva, ovo je prilika da zajedno s Filipom i stručnim timom isprobate high-performance jedrenje - otkrili su organizatori.

Winds of Hvar, ove godine sastoji se od nekoliko važnih događanja i natjecanja:

- Dani otvorenih jedara (30.09. - 04.10.), gdje će svi zainteresirani, uz stručnjaka i olimpijca Filipa Jurišića, moći osjetiti čari jedrenja.

- CRO Youth Grand Prix (24.10. - 27.10.), prestižno natjecanje mladih jedriličara do 23 godine, koji će po prvi put odmjeriti snage na one-design jedrilicama u Hrvatskoj.

- Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u klasi Melges24 (30.10. - 02.11.), gdje će se najbolji hrvatski jedriličari boriti za titulu nacionalnog prvaka.

27. rujan 2024 10:25