Grašak kuhamo 10 minuta, procijedimo vodu, dodamo žlicu maslaca te pasiramo štapnim mikserom dok ne dobijemo kremu. Na ugrijanu teću s maslinovim uljem dodamo nasječeni poriluk i posolimo. Dodamo grdobinu nasječenu na kockice i šufigamo.
Zatim stavimo sirovu rižu i nasječeni češnjak. Kada osjetimo miris češnjaka polijemo bijelim vinom.
Pustimo nekoliko minuta dok alkohol ne ispari, te po potrebi dolijevamo riblji temeljac.
Kada je riža kuhana 80 posto, dodajemo dimljene dagnje, nasječene morske šparoge i nasjeckani peršin.
Za kraj umiješamo 2-3 žlice kreme od graška i žlicu maslaca, te po potrebi začinimo.
Serviramo uz čips od parmezana i malo grčkog jogurta.
Kuha: chef Stjepan Vukadin
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
300 g riže
1 šaka morskih šparoga
250 g grdobine
150 g dimljene...