StoryEditorOCM

morski kuharRecept koji ‘obara s nogu‘: hobotnicu skuhajte u plavcu malom i servirajte na kremi od brudeta uz palentu

Piše Marija Čović
24. rujna 2022. - 09:45

Hobotnicu očistiti i kuhati u plavcu i vodi s dodatkom lovorovog lista i papra u zrnu.

Skuhati brudet od mišance s kapulom, pelatima, maslinovim uljem, češnjakom, paprom i bijelim vinom.

Kad je gotov, očistiti ribu i vratiti je u umak pa izmiksati.

Palentu skuhati na uobičajeni način i oblikovati u kalupu.

Kad je hobotnica skoro gotova (al dente), malo je popeći na gradelama ili grill tavi te servirati na kremi od brudeta uz palentu kao prilog.

Kuha: Ivica Madunić

Potrebno za dvije osobe

- 60 dkg krakova sirove hobotnice

- 1 litra plavca

- 1 litra vode

- lovorov list

- papar u zrnu

- pola kilograma razne ribe za brudet

- 20 dkg palente

- pelati

- maslinovo ulje

- kapula

- češnjak

- petrusimul

- sol, papar

- 1 dcl bijelog vina

21. prosinac 2024 09:06