StoryEditorOCM

JEDRENJEOdržana 71. Splitova regata krstaša: Clockwork najbrži brod, donosimo popis pobjednika po grupama

Piše M. I.
26. lipnja 2024. - 13:31

Proteklog vikenda održana je 71. Splitova regata krstaša.

IZ JK Split objavili su izvještaj:

- Petak pod pekom i laganim maeštralom od čvor do dva na startu, a kasnije čak i 7-8 čvorova, te nedilja sa pravim maeštralunom koji je dosezao i preko 25 čvorova na udare.

Na kopnu je tradicionalno bilo lipo. Za gušte za nepce se pobrinula Josipa (Me&Mrs Jones), tako smo uživali u juhi i gulašu, a kasnije lipo sve zalili sa lipom kapljicom vina od Pinjate. Treba zahvalit i Visit Jelsa i Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije bez kojih ne bi uspješno organizirali ovu tradiocionalnu regatu

Subota je protekla u odmoru i posjeti Vinskoj zadruzi u Pitvama. Svaka čast muzeju Jelse jer su nas lipo primili i proveli nas na vinsku priču otoka Hvara.

Nedilja je bila izazovna, vitar jak, pravi maeštralun, tribalo je izvuć i zadnje atome snage za proć cilu rutu od Jelse do Splita -napisali su na Facebook stranici.

U grupi 1 su dominirali krstaši iz JK Labud, pa se na prvom mjestu smjestio Bare V, a pratili su ga Barba Branko i Polet 5.0. Grupu dva je odnio Clockvork iz JK Splita, drugo mjesto je pripalo Mareusu 3 iz JK Labud, dok je treće mjesto otišlo domaćem Overloadu.

U grupi 3 je pobjedu odnijela Zadarska Ruzina (JK Uskok), ispred My Way 2 iz JK Splita, a na trećem mjestu se smjestio Coco Loco iz Jk Ventam.

Grupa 4 je pripala Ćuf-Ćufu iz JK Mornar ispred Nore iz JK Labud i Arube iz JK Labud.

U Grupi Elana 31/33 najbrža je bila Burnica (JK Split) ispred Sare (JK Zenta) i Filomene (JK Labud)

U Grupi Firstova i Elana 295 pobjedu je odnio First Piccolo Grande Amore (JK Split) ispred Ive III (JK Zenta) i Spyridie (JK Split).

Najbrži brod u ukupnom jedrenom vremenu u obe etape je Clockwork Andreja Šooš Maceljskog, dok je pobjedu u dionici do Jelse odnio Mareus 3 kormilara Denisa Stanojevića

Za nagrade se pobrinula Lucija Rilov iz Turtula.

26. lipanj 2024 13:31