StoryEditorOCM

humanitarna akcijaNovi pothvat Dine Levačić: naša kraljica mora plivat će oko 104 dalmatinska otoka!

Piše M. I.
26. travnja 2024. - 12:30

Dina Levačić iznova oduševljava svih svojim idejama usmjerenim ka humanitarnom radu, a koje povezuje sa svojom najvećom ljubavi - plivanjem.

Ova djevojka neiscrpne energije osmislila je novi projekt, plivanje oko 104 dalmatinska otoka.

Riječ je o sportsko-humanitarnom projektu "104 Dalmatinca" u kojem svatko od vas može ‘kupiti‘ otplivani otok, od čega novac ide u humanitarne svrhe.

Cilj projekta je otplivati oko 104 otoka, otočića ili hridi u Dalmaciji, ukazati na važnost očuvanja otoka i mora čistima i prikupiti sredstava kroz donacije za financiranje projekata neprofitnih organizacija i udruga, koje djeluju na dalmatinskim otocima ili kojima su krajnji korisnici projekata stanovnici otoka.

Kao prvi u nizu otplivan je hrid Ježinac u Splitu.

- Hrid Ježinac ostat će zapamćen, neću reći neponovljiv. Savršeni vremenski uvjeti uz temperaturu mora od 15.7°C za otvaranje projekta sa najluđom mogućom ekipom: Timea, Lea, Petrana, Domagoj, Darko i ja.

Ovaj projekt je plivanje isključivo oko otoka, otočića i hridi. Možda ćemo negdje startati iz nekog mjesta, pa nam se ljudi mogu pridružiti s kopna, a za udaljenije otočiće opet nam se može pridružiti bilo tko, ali mora imati svoju pratnju i ne smije se udaljavati više od 100 metara od kopna. Svi su dobrodošli uz uvjet, sigurnost na prvom mjestu! - kazala je Dina.

Projekt "104 Dalmatinca" provodit će se u periodu od 24. travnja do okvirno 16. studenog ove godine. U periodu od 1. srpnja do 1. rujna vrlo malo će biti plivanja zbog velikog pomorskog prometa i sigurnosnih rizika koji dolaze s tim. S obzirom na to da provođenje projekta uvelike ovisi o vremenskim uvjetima, nema plana ni datuma kada će se koji otok oplivati.

- Obaveznom rezervacijom otoka na mail na mome Facebooku, gdje se dobije uputa o uplati donacije. Nakon uplate, potrebno je potvrdu o uplati poslati na mail: 104dalmatincahr@gmail.com, i otok je – VAŠ. Za pravnu osobu minimalna donacija je 100 €, a za fizičku 50 €, gdje vlasnikom otoka može biti i obitelj - poručila je Dina.

 

26. travanj 2024 12:30