StoryEditorOCM

počelo odbrojavanjeNakon pauze zbog pandemije vraća se Uskršnja regata na Hvaru, određen i datum

Piše M.I.
30. prosinca 2022. - 10:51

Nakon otkazivanja mnogih regata zbog pandemije COVID-a, jedriličari su nestrpljivi za ponovno druženje i jedrenje. Tako je Jedriličarski klub Ana iz Bakra, u suradnji s Hrvatskim jedriličarskim savezom, već najavio naredno, 24. izdanje Uskršnje regate koja će se održati od 29. ožujka do 1. travnja 2023. godine u Hvaru.

Regata će se voditi prema pravilima kako su definirana u Regatnim pravilima (RRS), a primjenjivat će se međunarodni sustav premjeravanja IMS, ORC International, posebni propisi sigurnosti za regate kategorije 4...

Pravo sudjelovanja imaju sve jedrilice s valjanom ORC International ili ORC club svjedodžbom za 2023. godinu. Svi natjecatelji moraju biti verificirani pri svojim nacionalnim savezima i moraju imati vinjetu za jedrilicu za tekuću godinu.

Prijaviti se može putem online obrasca za prijavu, od 1.veljače do 25.ožujka, na službenim stranicama Uskršnje regate: www.uskrsnja-regata.hr.

Za sve skupine previđeno je ukupno 6 jedrenja a predviđena su štap i navigacijska jedrenja.

Grad Hvar osigurao je besplatan smještaj za jedrilice u gradskoj luci Hvar. dok se u marini ACI Palmižana smještaj plaća.

06. listopad 2024 19:14