StoryEditorOCM

BAYWATCHKreće obuka Crvenog križa za spasioce na plažama, objavljen raspored tečajeva u ovoj godini

Piše M. I.
11. travnja 2024. - 09:56

U sklopu Službe spašavanja života na vodi, Hrvatski Crveni križ objavio je natječaj za edukaciju za spasioca na plažama. Prijaviti se mogu osobe od 18 godina te s minimalno završenom srednjom stručnom spremom ili upisanim završnim razredom srednje škole.

Jedan od uvjeta za sudjelovanje na edukaciji je i da kandidati moraju imati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse te biti u stanju otplivati 400 m za manje od 8 minuta i roniti 25 metara u daljinu.

- U Hrvatskoj od utapanja u prosjeku umre 90 ljudi godišnje čime je utapanje vodeći uzrok smrti kod djece u Hrvatskoj, odmah nakon prometnih nesreća te jedan od pet glavnih razloga među nesretnim slučajevima u Hrvatskoj. Osposobljavanjem spasilaca i njihovim zapošljavanjem na kupalištima diljem Hrvatske direktno utječemo na prevenciju utapanja i podiže se razina sigurnosti građana i turista na vodenim površinama. Trenutno je u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj velika potražnja za spasiocima na tržištu rada, što im omogućava sigurno zapošljavanje, poručili su iz Crvenoga križa.

Raspored tečaja za osposobljavanje spasilaca/spasiteljica u 2024. godini možete pogledati OVDJE.

28. travanj 2024 20:59