StoryEditorOCM

MORSKI KUHARKod njih se sve kuha dugo i polako, kao što su radile naše bake. Chef Robert podijelio je s nama recept za jesenski brudet

Piše Matea Gugić
18. studenog 2021. - 08:53

Mala Trattoria Mediterraneo osvojila je srca Zadrana i svih gostiju koji vole i cijene tradicionalnu mediteransku kuhinju. Chef Robert Pinto dugo je godina proveo u Italiji, gdje je u Veneciji bio vlasnik čak dva restorana, tako da je svo svoje znanje i iskustvo prenio na jelovnik ovog malog restorana u centru starog grada.

- Sve se kuha dugo i polako. Baš onako kako su naše bake radile. Rekao bih da je naš restoran hibrid tipičnih, čak, moglo bi se reći, banalnih talijanskih jela. Poput carbonare i amatriciane, napravljenih od naših domaćih sastojaka koje nabavljamo od lokalnih OPG-ovaca. Dok originalnu paštu, šugove, mozzarellu nabavljamo direktno iz Italije. Ovako sjedim na dvije sjedalice – kroz smijeh nam govori Pinto, te dodaje kako imaju maksimalno dvadeset stalnih jela...

25. studeni 2024 05:58