Donosimo recept Deana Premužića za raviole od sipe u umaku od šparoga:
Sastojci (za 4 osobe):
100 g šparoga
20 g maslaca
0,5 l malvazije
100 g luka
2 češnja češnjaka
200 g očišćene sipe
2 dl maslinova ulja
2,5 dl vrhnja za kuhanje
1 limun
300 gr glatkog brašna
8 jaja
sol
Priprema:
Brašno prosijemo u stožac, na vrhu napravimo udubinu u koju dodamo jaja, žumance i sol. Umijesimo ga u glatko tijesto, prekrijemo ga folijom i ostavimo da miruje 30 minuta u hladioniku.
Razvaljamo tijesto te ga narežemo na trake široke 4 cm. Na donju polovicu stavimo nadjev, rubove premažemo razmućenim žumancem, preklopimo drugom polovicom i pritisnemo da se spoje.
Kuhamo ih deset minuta u slanoj kipućoj vodi.
Nadjev:
Očišćenu sipu narežemo na kockice, luk usitnimo i sotiramo na maslinovu ulju. Dodajemo sip...