Svi putovi prema moru vode autocestom A1, asfaltnom žilom kucavicom preko koje svakoga ljeta prolaze milijuni putnika. Dok jezde u svojim limenim kutijama, mnogi od njih i s brodicama na prikolicama, jedva čekaju susret s plavetnilom. Ovisno o odredištu strateški biraju gdje će napuniti gorivo i uzeti predah od jurnjave.
Jedno od najegzotičnijih odmorišta na toj cesti i europskim prometnicama uopće je ono na rijeci Krki, na strateški idealnih četiri kilometra od izlaska za Šibenik i Skradin. Restoran Krka Belvedere smješten je na prostranoj visoravni s pogledom na rijeku, Skradin i Prokljansko jezero. S kamenim suhozidima i maslinama, drvenom barkom i dekoracijama prostor više podsjeća na tematski dalmatinski park nego na usputni parking s hranom.
Kad putnici izađu iz automobila i prošetaju do vidikovca koji oduzima dah, planiranih pet minuta se naravno uvijek oduži. Nakon što nahrane dušu pogledom na kanjon Krke i bajkoviti Skradin, mogu nahraniti i tijelo sa zanimljivom ponudom po izboru kuhara Krešimira Periše.
Uz jednostavne dnevne menije, domaćini se najviše ponose janjetinom s ražnja i ispod peke. Za sve zaljubljenike u pečenje posebno zanimljiva je i cijena od 200 kuna za kilogram. Osim što meso stiže s okolnih ekoloških pašnjaka i povrće se nabavlja od obližnjih OPG-ova što po riječima voditelja restorana Hrvoja Žaje gosti iz inozemstva posebno hvale.
No, tu nije kraj iznenađenjima jer ugostiteljski objekt od 7 do 23 sata nudi vrlo šarolike gastronomske opcije. Za recept su nam ponudili svoju čuvenu teleću koljenicu ispod peke, ali za Otvoreno more smo tražili i nešto s okusom soli, pa nas je šef iznenadio s gregadom od grdobine. Savršeno sljubljeno povrće s kratko kuhanim mesom optimalne čvrstoće da se ne izgubi okus. Neočekivano lijepo riblje iskustvo na mesnom teritoriju.