Ovo riblje jelo odlična je ideja za ručak na hladne zimske dane, a najbolje od svega, priprema vam neće oduzeti više od sat vremena. Recept donosi Dobra hrana.
SASTOJCI:
400-600 g bijele ribe
2 poriluka
2 režnja češnjaka
1 mrkva
1 korijen peršina
pola limuna
2 grančice timijana
riža
riblji temeljac
sol i papar
maslinovo ulje
čili
riža
PRIPREMA:
Poriluk nasjeckajte na kolutiće (manji dio ostavite za posipanje), a mrkvu i korijen peršina na manje komadiće. Začinite soli i paprom, dodajte i 3 režnja češnjaka pa sve zajedno pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte riblji temeljac i kuhajte 20-ak minuta. Dodajte ribu koju ste narezali na komade i kuhajte još 10-20 minuta. Začinite soli i paprom. Zasebno skuhajte rižu i podijelite je po tanjurima. Na kraju u juhu dodajte limunov sok i sitno sjeckani peršin te posipajte s malo tanko rezanih kolutića poriluka. Prema želji, posipajte čilijem i poslužite s rižom.