stdClass Object ( [id] => 1158267 [title] => Vrhunske udice koje ne praštaju: predstavljamo brend Sasame [alias] => vrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame [catid] => 419 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sasame sigurno ne bi mogao izraditi tako kvalitetne assist udice da nije imao dugu tradiciju proizvodnje. Ona je počela 1946. godine kada je Yusumi Sasakuva u gradu Tanbashi osnovao obiteljsku tvrtku za izradu udica. Nazvao ju je po modificiranom prvom dijelu svoga prezimena.

Od tada je Samame izrastao u jednog od tri najveća japanska proizvođača udica, ali i proširio svoju ponudu. Najprije varalicama i sitnim priborom za vertical i shore jigging, koje plasira pod brendom Shout. Od 2005. godine Sasame u ponudi ima i sve vrste struna, a od 2012. i pribor za slatkovodno varaličarenje Ryugi.

Japanska kvaliteta

Svi Sasame proizvodi nastaju isključivo u Japanu, a tijekom izrade su stalno izvrgnuti rigoroznoj kontroli. Izrađuju se visokosofisticiranom opremom, najsuvremenijim postupcima obrade, ali uz nemali rad, čak i ručni, visokospecijaliziranih majstora zanatlija, što proizvodima ove tvrtke daje kvalitetu više.

Unatoč stalnom proširenju ponude, temeljni proizvodi na kojima počiva brend Sasame su udice. Proizvode se od najboljeg čelika poznatog kao Carbon 80 koji karakterizira da počinje hrđati tek nakon 24 sata provedena u slanoj vodi, nakon čega se razgrađuje velikom brzinom. To udici omogućava dugovječnost uz jednostavno održavanje, ali i brz oporavak ribe u kojoj je udica ostala.

Sasame proizvodi udice u velikom rasponu oblika i veličina, pa je za svaku ribu moguće naći barem jednu savršenu udicu, neovisno o tome kojom se ribolovnom tehnikom lovi. Iz iznimno bogate palete proizvoda predstavit ćemo tek manji broj udica koje se najviše traže na našem tržištu.

U vječitoj potrazi za boljim, udice Sasame kod nas su prvi počeli koristiti ribolovci natjecatelji. Zbog zahtjevnosti natjecanja, gdje se moraju loviti sve vrste riba, uključujući ponajprije male, za natjecanja su prikladne samo manje i tanje, ali dovoljno jake udice.

Prodorna kristalka

Za lov s obale, kako surfcasting tako i beach tehnikom, te s plovila kančanicom, naši natjecatelji najradije koriste udice s oznakom Yamame. Radi se o iznimno čvrstoj, prodornoj i trajnoj kristalki. Koristi se za lov vrlo tankim strunama malih riba i riba osjetljivih usana. Idealna je za nadijevanje osjetljivih mamaca, poput crva, kozica, školjki, komada srdele, ali i kruha.

---

image
Udice Sasame Yamame vole natjecatelji
---

Proizvodi se u veličinama od 10 do 1, odnosno širine luka od 5 do 10 mm. Udica oznake F-745 je nikal-srebrna, pa je primjerena lovu na dnu, te za lov grabljivica poput iglice, šaruna ili skuše. Udice oznake F-749, odnosno crne boje, najbolje su rješenje za lov po mirnom i posve prozirnom moru.

Sode je posve istog oblika, ali kraćeg vrha u odnosi na tijelo. Natjecatelji je koriste kad mamac treba vezati uz udicu, te kad pretežito love bukve, a odlično je rješenje i za lov salpe. Nudi se u veličinama os 28 do 6, odnosno širine luka 2 do 8 mm u srebrnoj (F-730), zlatnoj (F-731), crvenoj (F-732) i plavoj (F-733) boji.

---

image
---

Wormer F-875 udice su prikladne za lov velikog broja riba u svim situacijama. Tanke su, ali iznimno jake. Zbog posebnog oblika imaju veliku sposobnost prodiranja, pa su pogodne i za lov riba tvrdih čeljusti, poput šarga, fratra, komarče, lubina… Unatoč navedenom, ne kidaju mekane usne riba poput ovčice ili cipla. Mamci se na njih lako postavljaju, jer imaju male prstene za vezivanje. Nude se u veličinama od 14 do 2, odnosno širine luka 4 do 11 mm.

Zakon je Chinu

Udicu Chika mnogi natjecatelji koriste umjesto Yamame za lov najmanjih riba. Iznimno su tanke, pa zato pogodne za nadijevanje korejskog i svih ostalih crvića, kozica i komada srdele. No, veće su odlično rješenje za lov bukve, iglice, skuše, šaruna... u gornjim slojevima mora. Proizvode se u srebrnoj (F-810), zlatnoj (F-811) i crvenoj (F-812) boji, te veličinama od 22 do 6, odnosno širine luka 2,5 do 7 mm.

Najprodavanija udica iz ponude Sasame je ona imena Chinu. Naziv je dobila po ribi koja se u Japanu vrlo cijeni, ali teško vara. Posebnog je oblika - ima širok luk poput Aberdeen udice, vrh oblika orlove kandže i srednje dugi vrat. Zbog svega toga iznimno dobro prodire, ali i drži plijen i mamac. Nudi se u više verzija. Osnovni model ima vezište u obliku pločice i nudi se u veličinama od 12 do 3/0, odnosno širine luka 6 do 16 mm. Proizvodi se u srebrnoj (F-710), zlatnoj (F-711), crnoj (F-714) i crvenoj (F-712) boji.

---

image
Popularne udice Sasame Chinu
---

Namijenjena je lovu brojnih riba, svim vrstama i težinama alata, primjerice lubina i komarče čekanjem, fratra, šarga, škarpine, pasa i mačaka, zubaca, pagra, lice…

Kao što im ime kaže, modeli Chinu Double Barb imaju duple kontra kuku, pa bolje drže plijen i mamac. Zato su ovi modeli namijenjeni lovu mekšim mamcima, primjerice živim crvićima, velikim crvom, prstacem, dagnjom, itd. Model DH-Point Chinu ima na poseban način oštren i u stranu povijeni vrh zbog čega je još prodorniji, pa se koristi za lov riba tvrdih čeljusti. Ima i posebno oblikovanu pločicu vezišta, zbog čega dobro drži čvor.

Oštre trokrake

Gokobuso su nešto tanje Chinu udica, pa ih u veličinama8, 6 i 4 rado koriste i natjecatelji, osobito za lov kozicom arbuna i fratra. Nude se u veličini od 8 do 3/0, odnosno širini luka 7 do 12 mm. Chinu Ringed je isti model, ali s prstenom za vezivanje, a vrhunska je udica za lov lubina i komarče čekanjem, no i brojnih drugih riba.

Kamikaze su oblikom slične Chinu udicama, ali su izrađene od deblje žice, pa su namijenjene lovu najtežih i najsnažnijih riba. Proizvode se u srebrnoj (F-887) i crnoj boji (F-888) te u veličinama od 1 do 10/0, odnosno sa širinama luka od 15 do 32 mm. Manje, broj 4/0, 5/0 i 6/0 omiljene su kod specijalaca koji love teškim dubinskim kančanicama dok broj 7/0 i 8/0 najviše koriste panulaši za lov živim lignjama.

---

image
Udice SasameKamikaze
---

Sasame proizvodi i trokrake udice. Našim ribolovcima najzanimljivija je Curve Point Treble koja se nudi u tri jačine - 11 Light su namijenjene lovu manjih grabljivica, 21 Medium koriste se za lov kapitalnih lubina, lampuga, srednjih zubaca i gofova, dok su trokrake 31 Heavy namijenjene lovu tuna i ostalih beštija.

Od 2005. godine Sasame pod brendom Shout plasira assist udice za vertical jigging. Vjerojatno najbolja te vrste je Kudako, koju mnogi smatraju prototipom univerzalne udice za ribolov skosavanjem. Iznimno je lovna i jaka, a proizvodi se s vezištem u obliku prstena u srebrnoj, zlatnoj i crnoj boji te u 9 veličina, od 1/0 do 9/0, odnosno sa širinom luka od 17 do 46 mm, što je čini pogodnom za lov svih srednjih i velikih grabljivica.

---

image
Shout Slide i Spare Skirt
---

Pletenica od kevlara

Light Qiuk Shout je nešto duža, tanja i lakša od Kudako udice. Proizvodi se u tri boje i 4 veličine: 3, 1 1/0 i 2/0, odnosno širine luka 12 do 18 mm, pa je namijenjena lovu manjih i srednje krupnih riba.

Shautovu ponudu čine i vezane assist udica. Pod imenom Powerful assist nude se Kudako montirane na zavareni prsten pomoću pletenice od kevlara. Iste udice u veličinama 1/0 do 5/0 vezane na 3 do 5 cm duge omče od PE strune sa suknjicom od folije i niti nude se pod imenom Powerful Jaco.

---

image
Shout Powerful assist udice
---

Danas Sasame pod brendom Shout proizvodi i sve ostalo za vertical i shore jigging. Shaut varalice su obvezni dio kolekcije svakog tko lovi tim tehnikama bilo gdje na svijetu. Osim akcije i dekora, krasi ih iznimna kvaliteta izrade te trajnost zaštitnog sloja koja zbog stalnog dodira s ribama i dnom kod takvih varalica trpi velika oštećenja.

Slide Actor se pod raznim imenima proizvodi od rođenja vertical jigginga. Osobito je rado koriste za lov gofa. Radi se o klasičnoj varalici oblika sječiva koja zbog asimetričnosti ima nevjerojatno izraženu akciji. Proizvodi se u 7 dekora i u težinama od 120, 160, 200 i 240 grma.

Flash se također legendarna varalica istog tipa, ali šireg tijela i namijenjena sporijem skosavanju, kako pri dnu tako i dalje od njega. Izrađuje se u 9 dekora i težinama od 100, 150, 190 i 250 grama.

---

image
Shout SJ varalice
---

Varalice i strune

Slide Answer se proizvodi dugo koliko i Actor, ali je tipa kabura. Model za sezonu 2015. nema fiksnu nego kliznu vezu olovne glave i ostatka varalice, što olakšava izvlačenje plijena. Proizvodi se u šest dekora i težinama od 45, 60, 75 i 90, a stari modeli i u 120 te 150 grama.

Za razliku od većine ostalih proizvođača, Shaut za varalice tipa kabura na tržište plasira i rezervne dijelove koji se moraju često mijenjati, od olovnih glava do suknjica od mekane plastike. Osim njih, Shout u svojoj ponudi ima i strune, te sve vrste prstena za spajanje dijelova varalica.

---

image
Shout prsteni
---

Varalice Shout za shore jigging nisu umanjene verzije onih za vertical nego specijalno konstruirani za lov s obale. Shiver je jedan od njih. Nudi se u 7 dekora i težinama od 30, 40, 60, 80 i 100 grama, a namijenjen je lovu lica, i ostalih krupnih riba bacanjem s obale, ali i mirujućeg plovila. No, naoružan s trokrakom Sasame Curve Point Treble 31, ova je varalica ubojita i u panulavanju gofa, zubaca…

Na kraju ćemo još spomenuti strune iz programa Shaut. Samuline Fluorocarbon jedna je od prvih te vrste, a proizvodi se u promjerima od 0,08 do 0,95 mm, odnosno jačinama od 0,56 do 38,7 kg. Bezbojna je i nudi se na kalemima od 50 m.

Samuline Braided klasična je pletena PE struna. Proizvodi se u debljinama od 0,04 do 0,45 mm, odnosno jačinama od 2,7 do 49 kg. Na naše tržište dolazi u dužini 125 m, te u crnoj boji, koja je čini manje primjetnom od drukčije obojenih.

---

image
Višenitka Samuline Braided Line PE
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => japanska kvaliteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => japanska kvaliteta 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-11 12:03:57 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Šime Duvančić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-01-11 12:42:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-01-11 12:42:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 298 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 419 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--ribolov [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Ribolov [menu-meta_description] => Savjetujemo kako loviti lignje, učimo vas kako se love komarča, zubatac, brancin, tuna, i što je big game fishing. Doznajte sve o ribolovnim tehnikama, ribolovnoj opremi i priboru. Što je spinning, a što sabiki i tataki? Kako loviti mušičarenjem, kako panulom, a kako kančanicom? Koje varalice, lignjariće i peškafonda odabrati i kako nabaviti i ispravno staviti mamac za ribolov na udicu? Sve to doznajte na portalu Otvoreno more. [menu-meta_keywords] => ribolov, podvodni ribolov, ribolovne tehnike, ribolovni pribor, lignje, komarča, zubatac, brancin, tuna, big game, spinning, sabiki, tataki, panula, kančanica, udica, mamac za ribolov, podvodna puška, ronjenje, apnea, udičarenje [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/11\/17583898.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359448.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359447.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359446.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359445.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359437.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359435.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359434.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359743.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359742.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359741.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359739.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359738.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359737.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359736.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/4359735.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/11\/17219400.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\u0160ime Duvan\u010di\u0107","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Udice SasameKamikaze","Shout <\/em>prsteni","Vi\u0161enitka Samuline Braided Line<\/em> PE","Shout Slide<\/em> i Spare Skirt<\/em>","Shout Powerful assist udice","Udice Shout Powerful Jaco","Shout SJ varalice","Shout Slide Actor","Sasame Chinu Ringed","Shout Flash","Udice Shout Kudako za vertical jigging","Popularne udice Sasame Chinu","Udice Sasame Yamame vole natjecatelji","Model Sasame DH-Point Chinu iznimno je prodoran","Udica Sasame Sode odli\u010dna je za salpe",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1440","hd_17583898_1920.jpg":"1920x1080","k_17583898_1280.jpg":"1280x1280","k_17583898_1024.jpg":"1024x1024","k_17583898_640.jpg":"640x640","k_17583898_480.jpg":"480x480","k_17583898_340.jpg":"340x340","k_17583898_220.jpg":"220x220","o_17583898_1280.jpg":"1280x960","o_17583898_1024.jpg":"1024x768","o_17583898_640.jpg":"640x480","o_17583898_480.jpg":"480x360","o_17583898_340.jpg":"340x255","o_17583898_220.jpg":"220x165","h_17583898_1280.jpg":"1280x854","h_17583898_1024.jpg":"1024x683","h_17583898_640.jpg":"640x427","h_17583898_480.jpg":"480x320","h_17583898_340.jpg":"340x227","h_17583898_220.jpg":"220x147","pp_17583898_1280.jpg":"1006x1280","pp_17583898_1024.jpg":"805x1024","pp_17583898_640.jpg":"503x640","pp_17583898_480.jpg":"377x480","pp_17583898_340.jpg":"267x340","pp_17583898_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359448_1920.jpg":"1920x1080","k_4359448_1280.jpg":"1280x1280","k_4359448_1024.jpg":"1024x1024","k_4359448_640.jpg":"640x640","k_4359448_480.jpg":"480x480","k_4359448_340.jpg":"340x340","k_4359448_220.jpg":"220x220","o_4359448_1280.jpg":"1280x960","o_4359448_1024.jpg":"1024x768","o_4359448_640.jpg":"640x480","o_4359448_480.jpg":"480x360","o_4359448_340.jpg":"340x255","o_4359448_220.jpg":"220x165","h_4359448_1280.jpg":"1280x854","h_4359448_1024.jpg":"1024x683","h_4359448_640.jpg":"640x427","h_4359448_480.jpg":"480x320","h_4359448_340.jpg":"340x227","h_4359448_220.jpg":"220x147","pp_4359448_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359448_1024.jpg":"805x1024","pp_4359448_640.jpg":"503x640","pp_4359448_480.jpg":"377x480","pp_4359448_340.jpg":"267x340","pp_4359448_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359447_1920.jpg":"1920x1080","k_4359447_1280.jpg":"1280x1280","k_4359447_1024.jpg":"1024x1024","k_4359447_640.jpg":"640x640","k_4359447_480.jpg":"480x480","k_4359447_340.jpg":"340x340","k_4359447_220.jpg":"220x220","o_4359447_1280.jpg":"1280x960","o_4359447_1024.jpg":"1024x768","o_4359447_640.jpg":"640x480","o_4359447_480.jpg":"480x360","o_4359447_340.jpg":"340x255","o_4359447_220.jpg":"220x165","h_4359447_1280.jpg":"1280x854","h_4359447_1024.jpg":"1024x683","h_4359447_640.jpg":"640x427","h_4359447_480.jpg":"480x320","h_4359447_340.jpg":"340x227","h_4359447_220.jpg":"220x147","pp_4359447_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359447_1024.jpg":"805x1024","pp_4359447_640.jpg":"503x640","pp_4359447_480.jpg":"377x480","pp_4359447_340.jpg":"267x340","pp_4359447_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359446_1920.jpg":"1920x1080","k_4359446_1280.jpg":"1280x1280","k_4359446_1024.jpg":"1024x1024","k_4359446_640.jpg":"640x640","k_4359446_480.jpg":"480x480","k_4359446_340.jpg":"340x340","k_4359446_220.jpg":"220x220","o_4359446_1280.jpg":"1280x960","o_4359446_1024.jpg":"1024x768","o_4359446_640.jpg":"640x480","o_4359446_480.jpg":"480x360","o_4359446_340.jpg":"340x255","o_4359446_220.jpg":"220x165","h_4359446_1280.jpg":"1280x854","h_4359446_1024.jpg":"1024x683","h_4359446_640.jpg":"640x427","h_4359446_480.jpg":"480x320","h_4359446_340.jpg":"340x227","h_4359446_220.jpg":"220x147","pp_4359446_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359446_1024.jpg":"805x1024","pp_4359446_640.jpg":"503x640","pp_4359446_480.jpg":"377x480","pp_4359446_340.jpg":"267x340","pp_4359446_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359445_1920.jpg":"1920x1080","k_4359445_1280.jpg":"1280x1280","k_4359445_1024.jpg":"1024x1024","k_4359445_640.jpg":"640x640","k_4359445_480.jpg":"480x480","k_4359445_340.jpg":"340x340","k_4359445_220.jpg":"220x220","o_4359445_1280.jpg":"1280x960","o_4359445_1024.jpg":"1024x768","o_4359445_640.jpg":"640x480","o_4359445_480.jpg":"480x360","o_4359445_340.jpg":"340x255","o_4359445_220.jpg":"220x165","h_4359445_1280.jpg":"1280x854","h_4359445_1024.jpg":"1024x683","h_4359445_640.jpg":"640x427","h_4359445_480.jpg":"480x320","h_4359445_340.jpg":"340x227","h_4359445_220.jpg":"220x147","pp_4359445_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359445_1024.jpg":"805x1024","pp_4359445_640.jpg":"503x640","pp_4359445_480.jpg":"377x480","pp_4359445_340.jpg":"267x340","pp_4359445_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359437_1920.jpg":"1920x1080","k_4359437_1280.jpg":"1280x1280","k_4359437_1024.jpg":"1024x1024","k_4359437_640.jpg":"640x640","k_4359437_480.jpg":"480x480","k_4359437_340.jpg":"340x340","k_4359437_220.jpg":"220x220","o_4359437_1280.jpg":"1280x960","o_4359437_1024.jpg":"1024x768","o_4359437_640.jpg":"640x480","o_4359437_480.jpg":"480x360","o_4359437_340.jpg":"340x255","o_4359437_220.jpg":"220x165","h_4359437_1280.jpg":"1280x854","h_4359437_1024.jpg":"1024x683","h_4359437_640.jpg":"640x427","h_4359437_480.jpg":"480x320","h_4359437_340.jpg":"340x227","h_4359437_220.jpg":"220x147","pp_4359437_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359437_1024.jpg":"805x1024","pp_4359437_640.jpg":"503x640","pp_4359437_480.jpg":"377x480","pp_4359437_340.jpg":"267x340","pp_4359437_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359435_1920.jpg":"1920x1080","k_4359435_1280.jpg":"1280x1280","k_4359435_1024.jpg":"1024x1024","k_4359435_640.jpg":"640x640","k_4359435_480.jpg":"480x480","k_4359435_340.jpg":"340x340","k_4359435_220.jpg":"220x220","o_4359435_1280.jpg":"1280x960","o_4359435_1024.jpg":"1024x768","o_4359435_640.jpg":"640x480","o_4359435_480.jpg":"480x360","o_4359435_340.jpg":"340x255","o_4359435_220.jpg":"220x165","h_4359435_1280.jpg":"1280x854","h_4359435_1024.jpg":"1024x683","h_4359435_640.jpg":"640x427","h_4359435_480.jpg":"480x320","h_4359435_340.jpg":"340x227","h_4359435_220.jpg":"220x147","pp_4359435_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359435_1024.jpg":"805x1024","pp_4359435_640.jpg":"503x640","pp_4359435_480.jpg":"377x480","pp_4359435_340.jpg":"267x340","pp_4359435_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359434_1920.jpg":"1920x1080","k_4359434_1280.jpg":"1280x1280","k_4359434_1024.jpg":"1024x1024","k_4359434_640.jpg":"640x640","k_4359434_480.jpg":"480x480","k_4359434_340.jpg":"340x340","k_4359434_220.jpg":"220x220","o_4359434_1280.jpg":"1280x960","o_4359434_1024.jpg":"1024x768","o_4359434_640.jpg":"640x480","o_4359434_480.jpg":"480x360","o_4359434_340.jpg":"340x255","o_4359434_220.jpg":"220x165","h_4359434_1280.jpg":"1280x854","h_4359434_1024.jpg":"1024x683","h_4359434_640.jpg":"640x427","h_4359434_480.jpg":"480x320","h_4359434_340.jpg":"340x227","h_4359434_220.jpg":"220x147","pp_4359434_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359434_1024.jpg":"805x1024","pp_4359434_640.jpg":"503x640","pp_4359434_480.jpg":"377x480","pp_4359434_340.jpg":"267x340","pp_4359434_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359743_1920.jpg":"1920x1080","k_4359743_1280.jpg":"1280x1280","k_4359743_1024.jpg":"1024x1024","k_4359743_640.jpg":"640x640","k_4359743_480.jpg":"480x480","k_4359743_340.jpg":"340x340","k_4359743_220.jpg":"220x220","o_4359743_1280.jpg":"1280x960","o_4359743_1024.jpg":"1024x768","o_4359743_640.jpg":"640x480","o_4359743_480.jpg":"480x360","o_4359743_340.jpg":"340x255","o_4359743_220.jpg":"220x165","h_4359743_1280.jpg":"1280x854","h_4359743_1024.jpg":"1024x683","h_4359743_640.jpg":"640x427","h_4359743_480.jpg":"480x320","h_4359743_340.jpg":"340x227","h_4359743_220.jpg":"220x147","pp_4359743_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359743_1024.jpg":"805x1024","pp_4359743_640.jpg":"503x640","pp_4359743_480.jpg":"377x480","pp_4359743_340.jpg":"267x340","pp_4359743_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359742_1920.jpg":"1920x1080","k_4359742_1280.jpg":"1280x1280","k_4359742_1024.jpg":"1024x1024","k_4359742_640.jpg":"640x640","k_4359742_480.jpg":"480x480","k_4359742_340.jpg":"340x340","k_4359742_220.jpg":"220x220","o_4359742_1280.jpg":"1280x960","o_4359742_1024.jpg":"1024x768","o_4359742_640.jpg":"640x480","o_4359742_480.jpg":"480x360","o_4359742_340.jpg":"340x255","o_4359742_220.jpg":"220x165","h_4359742_1280.jpg":"1280x854","h_4359742_1024.jpg":"1024x683","h_4359742_640.jpg":"640x427","h_4359742_480.jpg":"480x320","h_4359742_340.jpg":"340x227","h_4359742_220.jpg":"220x147","pp_4359742_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359742_1024.jpg":"805x1024","pp_4359742_640.jpg":"503x640","pp_4359742_480.jpg":"377x480","pp_4359742_340.jpg":"267x340","pp_4359742_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359741_1920.jpg":"1920x1080","k_4359741_1280.jpg":"1280x1280","k_4359741_1024.jpg":"1024x1024","k_4359741_640.jpg":"640x640","k_4359741_480.jpg":"480x480","k_4359741_340.jpg":"340x340","k_4359741_220.jpg":"220x220","o_4359741_1280.jpg":"1280x960","o_4359741_1024.jpg":"1024x768","o_4359741_640.jpg":"640x480","o_4359741_480.jpg":"480x360","o_4359741_340.jpg":"340x255","o_4359741_220.jpg":"220x165","h_4359741_1280.jpg":"1280x854","h_4359741_1024.jpg":"1024x683","h_4359741_640.jpg":"640x427","h_4359741_480.jpg":"480x320","h_4359741_340.jpg":"340x227","h_4359741_220.jpg":"220x147","pp_4359741_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359741_1024.jpg":"805x1024","pp_4359741_640.jpg":"503x640","pp_4359741_480.jpg":"377x480","pp_4359741_340.jpg":"267x340","pp_4359741_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359739_1920.jpg":"1920x1080","k_4359739_1280.jpg":"1280x1280","k_4359739_1024.jpg":"1024x1024","k_4359739_640.jpg":"640x640","k_4359739_480.jpg":"480x480","k_4359739_340.jpg":"340x340","k_4359739_220.jpg":"220x220","o_4359739_1280.jpg":"1280x960","o_4359739_1024.jpg":"1024x768","o_4359739_640.jpg":"640x480","o_4359739_480.jpg":"480x360","o_4359739_340.jpg":"340x255","o_4359739_220.jpg":"220x165","h_4359739_1280.jpg":"1280x854","h_4359739_1024.jpg":"1024x683","h_4359739_640.jpg":"640x427","h_4359739_480.jpg":"480x320","h_4359739_340.jpg":"340x227","h_4359739_220.jpg":"220x147","pp_4359739_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359739_1024.jpg":"805x1024","pp_4359739_640.jpg":"503x640","pp_4359739_480.jpg":"377x480","pp_4359739_340.jpg":"267x340","pp_4359739_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359738_1920.jpg":"1920x1080","k_4359738_1280.jpg":"1280x1280","k_4359738_1024.jpg":"1024x1024","k_4359738_640.jpg":"640x640","k_4359738_480.jpg":"480x480","k_4359738_340.jpg":"340x340","k_4359738_220.jpg":"220x220","o_4359738_1280.jpg":"1280x960","o_4359738_1024.jpg":"1024x768","o_4359738_640.jpg":"640x480","o_4359738_480.jpg":"480x360","o_4359738_340.jpg":"340x255","o_4359738_220.jpg":"220x165","h_4359738_1280.jpg":"1280x854","h_4359738_1024.jpg":"1024x683","h_4359738_640.jpg":"640x427","h_4359738_480.jpg":"480x320","h_4359738_340.jpg":"340x227","h_4359738_220.jpg":"220x147","pp_4359738_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359738_1024.jpg":"805x1024","pp_4359738_640.jpg":"503x640","pp_4359738_480.jpg":"377x480","pp_4359738_340.jpg":"267x340","pp_4359738_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359737_1920.jpg":"1920x1080","k_4359737_1280.jpg":"1280x1280","k_4359737_1024.jpg":"1024x1024","k_4359737_640.jpg":"640x640","k_4359737_480.jpg":"480x480","k_4359737_340.jpg":"340x340","k_4359737_220.jpg":"220x220","o_4359737_1280.jpg":"1280x960","o_4359737_1024.jpg":"1024x768","o_4359737_640.jpg":"640x480","o_4359737_480.jpg":"480x360","o_4359737_340.jpg":"340x255","o_4359737_220.jpg":"220x165","h_4359737_1280.jpg":"1280x854","h_4359737_1024.jpg":"1024x683","h_4359737_640.jpg":"640x427","h_4359737_480.jpg":"480x320","h_4359737_340.jpg":"340x227","h_4359737_220.jpg":"220x147","pp_4359737_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359737_1024.jpg":"805x1024","pp_4359737_640.jpg":"503x640","pp_4359737_480.jpg":"377x480","pp_4359737_340.jpg":"267x340","pp_4359737_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359736_1920.jpg":"1920x1080","k_4359736_1280.jpg":"1280x1280","k_4359736_1024.jpg":"1024x1024","k_4359736_640.jpg":"640x640","k_4359736_480.jpg":"480x480","k_4359736_340.jpg":"340x340","k_4359736_220.jpg":"220x220","o_4359736_1280.jpg":"1280x960","o_4359736_1024.jpg":"1024x768","o_4359736_640.jpg":"640x480","o_4359736_480.jpg":"480x360","o_4359736_340.jpg":"340x255","o_4359736_220.jpg":"220x165","h_4359736_1280.jpg":"1280x854","h_4359736_1024.jpg":"1024x683","h_4359736_640.jpg":"640x427","h_4359736_480.jpg":"480x320","h_4359736_340.jpg":"340x227","h_4359736_220.jpg":"220x147","pp_4359736_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359736_1024.jpg":"805x1024","pp_4359736_640.jpg":"503x640","pp_4359736_480.jpg":"377x480","pp_4359736_340.jpg":"267x340","pp_4359736_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_4359735_1920.jpg":"1920x1080","k_4359735_1280.jpg":"1280x1280","k_4359735_1024.jpg":"1024x1024","k_4359735_640.jpg":"640x640","k_4359735_480.jpg":"480x480","k_4359735_340.jpg":"340x340","k_4359735_220.jpg":"220x220","o_4359735_1280.jpg":"1280x960","o_4359735_1024.jpg":"1024x768","o_4359735_640.jpg":"640x480","o_4359735_480.jpg":"480x360","o_4359735_340.jpg":"340x255","o_4359735_220.jpg":"220x165","h_4359735_1280.jpg":"1280x854","h_4359735_1024.jpg":"1024x683","h_4359735_640.jpg":"640x427","h_4359735_480.jpg":"480x320","h_4359735_340.jpg":"340x227","h_4359735_220.jpg":"220x147","pp_4359735_1280.jpg":"1006x1280","pp_4359735_1024.jpg":"805x1024","pp_4359735_640.jpg":"503x640","pp_4359735_480.jpg":"377x480","pp_4359735_340.jpg":"267x340","pp_4359735_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1134","hd_17219400_1920.jpg":"1920x1080","k_17219400_1280.jpg":"1280x1280","k_17219400_1024.jpg":"1024x1024","k_17219400_640.jpg":"640x640","k_17219400_480.jpg":"480x480","k_17219400_340.jpg":"340x340","k_17219400_220.jpg":"220x220","o_17219400_1280.jpg":"1280x756","o_17219400_1024.jpg":"1024x604","o_17219400_640.jpg":"640x378","o_17219400_480.jpg":"480x283","o_17219400_340.jpg":"340x200","o_17219400_220.jpg":"220x129","h_17219400_1280.jpg":"1280x854","h_17219400_1024.jpg":"1024x683","h_17219400_640.jpg":"640x427","h_17219400_480.jpg":"480x320","h_17219400_340.jpg":"340x227","h_17219400_220.jpg":"220x147","pp_17219400_1280.jpg":"1006x1280","pp_17219400_1024.jpg":"805x1024","pp_17219400_640.jpg":"503x640","pp_17219400_480.jpg":"377x480","pp_17219400_340.jpg":"267x340","pp_17219400_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8048275 Threads: 2 Questions: 1667957654 Slow queries: 4963677 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112184104 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/ribolov ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/ribolov ) ) [link] => /om/ribolov/vrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame-1158267 [printLink] => /om/ribolov/vrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame-1158267?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 631827 [name] => Sasame [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-25 11:26:56 [main_article_id] => 0 [alias] => sasame [link] => /tag/sasame ) [1] => stdClass Object ( [id] => 662759 [name] => udice sasame [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-11 13:43:15 [main_article_id] => 0 [alias] => udice-sasame [link] => /tag/udice-sasame ) [2] => stdClass Object ( [id] => 662760 [name] => ribolov udice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-11 13:43:15 [main_article_id] => 0 [alias] => ribolov-udice [link] => /tag/ribolov-udice ) [3] => stdClass Object ( [id] => 662761 [name] => kako odabrati udice za ribolov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-11 13:43:15 [main_article_id] => 0 [alias] => kako-odabrati-udice-za-ribolov [link] => /tag/kako-odabrati-udice-za-ribolov ) [4] => stdClass Object ( [id] => 662762 [name] => udice za ribolov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-01-11 13:43:16 [main_article_id] => 0 [alias] => udice-za-ribolov [link] => /tag/udice-za-ribolov ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => japanska kvaliteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vrhunske udice koje ne praštaju: predstavljamo brend Sasame [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-11-28-32-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/17583898.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Šime Duvančić [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/17583898.jpg [title] => Šime Duvančić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359448.jpg [title] => Udice SasameKamikaze ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359447.jpg [title] => Shout prsteni ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359446.jpg [title] => Višenitka Samuline Braided Line PE ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359445.jpg [title] => Shout Slide i Spare Skirt ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359437.jpg [title] => Shout Powerful assist udice ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359435.jpg [title] => Udice Shout Powerful Jaco ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359434.jpg [title] => Shout SJ varalice ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359743.jpg [title] => Shout Slide Actor ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359742.jpg [title] => Sasame Chinu Ringed ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359741.jpg [title] => Shout Flash ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359739.jpg [title] => Udice Shout Kudako za vertical jigging ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359738.jpg [title] => Popularne udice Sasame Chinu ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359737.jpg [title] => Udice Sasame Yamame vole natjecatelji ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359736.jpg [title] => Model Sasame DH-Point Chinu iznimno je prodoran ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/4359735.jpg [title] => Udica Sasame Sode odlična je za salpe ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/11/17219400.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sasame sigurno ne bi mogao izraditi tako kvalitetne assist udice da nije imao dugu tradiciju proizvodnje. Ona je počela 1946. godine kada je Yusumi Sasakuva u gradu Tanbashi osnovao obiteljsku tvrtku za izradu udica. Nazvao ju je po modificiranom prvom dijelu svoga prezimena.

Od tada je Samame izrastao u jednog od tri najveća japanska proizvođača udica, ali i proširio svoju ponudu. Najprije varalicama i sitnim priborom za vertical i shore jigging, koje plasira pod brendom Shout. Od 2005. godine Sasame u ponudi ima i sve vrste struna, a od 2012. i pribor za slatkovodno varaličarenje Ryugi.

Japanska kvaliteta

Svi Sasame proizvodi nastaju isključivo u Japanu, a tijekom izrade su stalno izvrgnuti rigoroznoj kontroli. Izrađuju se visokosofisticiranom opremom, najsuvremenijim postupcima obrade, ali uz nemali rad, čak i ručni, visokospecijaliziranih majstora zanatlija, što proizvodima ove tvrtke daje kvalitetu više.

Unatoč stalnom proširenju ponude, temeljni proizvodi na kojima počiva brend Sasame su udice. Proizvode se od najboljeg čelika poznatog kao Carbon 80 koji karakterizira da počinje hrđati tek nakon 24 sata provedena u slanoj vodi, nakon čega se razgrađuje velikom brzinom. To udici omogućava dugovječnost uz jednostavno održavanje, ali i brz oporavak ribe u kojoj je udica ostala.

Sasame proizvodi udice u velikom rasponu oblika i veličina, pa je za svaku ribu moguće naći barem jednu savršenu udicu, neovisno o tome kojom se ribolovnom tehnikom lovi. Iz iznimno bogate palete proizvoda predstavit ćemo tek manji broj udica koje se najviše traže na našem tržištu.

U vječitoj potrazi za boljim, udice Sasame kod nas su prvi počeli koristiti ribolovci natjecatelji. Zbog zahtjevnosti natjecanja, gdje se moraju loviti sve vrste riba, uključujući ponajprije male, za natjecanja su prikladne samo manje i tanje, ali dovoljno jake udice.

Prodorna kristalka

Za lov s obale, kako surfcasting tako i beach tehnikom, te s plovila kančanicom, naši natjecatelji najradije koriste udice s oznakom Yamame. Radi se o iznimno čvrstoj, prodornoj i trajnoj kristalki. Koristi se za lov vrlo tankim strunama malih riba i riba osjetljivih usana. Idealna je za nadijevanje osjetljivih mamaca, poput crva, kozica, školjki, komada srdele, ali i kruha.

---

image
Udice Sasame Yamame vole natjecatelji
---

Proizvodi se u veličinama od 10 do 1, odnosno širine luka od 5 do 10 mm. Udica oznake F-745 je nikal-srebrna, pa je primjerena lovu na dnu, te za lov grabljivica poput iglice, šaruna ili skuše. Udice oznake F-749, odnosno crne boje, najbolje su rješenje za lov po mirnom i posve prozirnom moru.

Sode je posve istog oblika, ali kraćeg vrha u odnosi na tijelo. Natjecatelji je koriste kad mamac treba vezati uz udicu, te kad pretežito love bukve, a odlično je rješenje i za lov salpe. Nudi se u veličinama os 28 do 6, odnosno širine luka 2 do 8 mm u srebrnoj (F-730), zlatnoj (F-731), crvenoj (F-732) i plavoj (F-733) boji.

---

---

Wormer F-875 udice su prikladne za lov velikog broja riba u svim situacijama. Tanke su, ali iznimno jake. Zbog posebnog oblika imaju veliku sposobnost prodiranja, pa su pogodne i za lov riba tvrdih čeljusti, poput šarga, fratra, komarče, lubina… Unatoč navedenom, ne kidaju mekane usne riba poput ovčice ili cipla. Mamci se na njih lako postavljaju, jer imaju male prstene za vezivanje. Nude se u veličinama od 14 do 2, odnosno širine luka 4 do 11 mm.

Zakon je Chinu

Udicu Chika mnogi natjecatelji koriste umjesto Yamame za lov najmanjih riba. Iznimno su tanke, pa zato pogodne za nadijevanje korejskog i svih ostalih crvića, kozica i komada srdele. No, veće su odlično rješenje za lov bukve, iglice, skuše, šaruna... u gornjim slojevima mora. Proizvode se u srebrnoj (F-810), zlatnoj (F-811) i crvenoj (F-812) boji, te veličinama od 22 do 6, odnosno širine luka 2,5 do 7 mm.

Najprodavanija udica iz ponude Sasame je ona imena Chinu. Naziv je dobila po ribi koja se u Japanu vrlo cijeni, ali teško vara. Posebnog je oblika - ima širok luk poput Aberdeen udice, vrh oblika orlove kandže i srednje dugi vrat. Zbog svega toga iznimno dobro prodire, ali i drži plijen i mamac. Nudi se u više verzija. Osnovni model ima vezište u obliku pločice i nudi se u veličinama od 12 do 3/0, odnosno širine luka 6 do 16 mm. Proizvodi se u srebrnoj (F-710), zlatnoj (F-711), crnoj (F-714) i crvenoj (F-712) boji.

---

image
Popularne udice Sasame Chinu
---

Namijenjena je lovu brojnih riba, svim vrstama i težinama alata, primjerice lubina i komarče čekanjem, fratra, šarga, škarpine, pasa i mačaka, zubaca, pagra, lice…

Kao što im ime kaže, modeli Chinu Double Barb imaju duple kontra kuku, pa bolje drže plijen i mamac. Zato su ovi modeli namijenjeni lovu mekšim mamcima, primjerice živim crvićima, velikim crvom, prstacem, dagnjom, itd. Model DH-Point Chinu ima na poseban način oštren i u stranu povijeni vrh zbog čega je još prodorniji, pa se koristi za lov riba tvrdih čeljusti. Ima i posebno oblikovanu pločicu vezišta, zbog čega dobro drži čvor.

Oštre trokrake

Gokobuso su nešto tanje Chinu udica, pa ih u veličinama8, 6 i 4 rado koriste i natjecatelji, osobito za lov kozicom arbuna i fratra. Nude se u veličini od 8 do 3/0, odnosno širini luka 7 do 12 mm. Chinu Ringed je isti model, ali s prstenom za vezivanje, a vrhunska je udica za lov lubina i komarče čekanjem, no i brojnih drugih riba.

Kamikaze su oblikom slične Chinu udicama, ali su izrađene od deblje žice, pa su namijenjene lovu najtežih i najsnažnijih riba. Proizvode se u srebrnoj (F-887) i crnoj boji (F-888) te u veličinama od 1 do 10/0, odnosno sa širinama luka od 15 do 32 mm. Manje, broj 4/0, 5/0 i 6/0 omiljene su kod specijalaca koji love teškim dubinskim kančanicama dok broj 7/0 i 8/0 najviše koriste panulaši za lov živim lignjama.

---

image
Udice SasameKamikaze
---

Sasame proizvodi i trokrake udice. Našim ribolovcima najzanimljivija je Curve Point Treble koja se nudi u tri jačine - 11 Light su namijenjene lovu manjih grabljivica, 21 Medium koriste se za lov kapitalnih lubina, lampuga, srednjih zubaca i gofova, dok su trokrake 31 Heavy namijenjene lovu tuna i ostalih beštija.

Od 2005. godine Sasame pod brendom Shout plasira assist udice za vertical jigging. Vjerojatno najbolja te vrste je Kudako, koju mnogi smatraju prototipom univerzalne udice za ribolov skosavanjem. Iznimno je lovna i jaka, a proizvodi se s vezištem u obliku prstena u srebrnoj, zlatnoj i crnoj boji te u 9 veličina, od 1/0 do 9/0, odnosno sa širinom luka od 17 do 46 mm, što je čini pogodnom za lov svih srednjih i velikih grabljivica.

---

image
Shout Slide i Spare Skirt
---

Pletenica od kevlara

Light Qiuk Shout je nešto duža, tanja i lakša od Kudako udice. Proizvodi se u tri boje i 4 veličine: 3, 1 1/0 i 2/0, odnosno širine luka 12 do 18 mm, pa je namijenjena lovu manjih i srednje krupnih riba.

Shautovu ponudu čine i vezane assist udica. Pod imenom Powerful assist nude se Kudako montirane na zavareni prsten pomoću pletenice od kevlara. Iste udice u veličinama 1/0 do 5/0 vezane na 3 do 5 cm duge omče od PE strune sa suknjicom od folije i niti nude se pod imenom Powerful Jaco.

---

image
Shout Powerful assist udice
---

Danas Sasame pod brendom Shout proizvodi i sve ostalo za vertical i shore jigging. Shaut varalice su obvezni dio kolekcije svakog tko lovi tim tehnikama bilo gdje na svijetu. Osim akcije i dekora, krasi ih iznimna kvaliteta izrade te trajnost zaštitnog sloja koja zbog stalnog dodira s ribama i dnom kod takvih varalica trpi velika oštećenja.

Slide Actor se pod raznim imenima proizvodi od rođenja vertical jigginga. Osobito je rado koriste za lov gofa. Radi se o klasičnoj varalici oblika sječiva koja zbog asimetričnosti ima nevjerojatno izraženu akciji. Proizvodi se u 7 dekora i u težinama od 120, 160, 200 i 240 grma.

Flash se također legendarna varalica istog tipa, ali šireg tijela i namijenjena sporijem skosavanju, kako pri dnu tako i dalje od njega. Izrađuje se u 9 dekora i težinama od 100, 150, 190 i 250 grama.

---

image
Shout SJ varalice
---

Varalice i strune

Slide Answer se proizvodi dugo koliko i Actor, ali je tipa kabura. Model za sezonu 2015. nema fiksnu nego kliznu vezu olovne glave i ostatka varalice, što olakšava izvlačenje plijena. Proizvodi se u šest dekora i težinama od 45, 60, 75 i 90, a stari modeli i u 120 te 150 grama.

Za razliku od većine ostalih proizvođača, Shaut za varalice tipa kabura na tržište plasira i rezervne dijelove koji se moraju često mijenjati, od olovnih glava do suknjica od mekane plastike. Osim njih, Shout u svojoj ponudi ima i strune, te sve vrste prstena za spajanje dijelova varalica.

---

image
Shout prsteni
---

Varalice Shout za shore jigging nisu umanjene verzije onih za vertical nego specijalno konstruirani za lov s obale. Shiver je jedan od njih. Nudi se u 7 dekora i težinama od 30, 40, 60, 80 i 100 grama, a namijenjen je lovu lica, i ostalih krupnih riba bacanjem s obale, ali i mirujućeg plovila. No, naoružan s trokrakom Sasame Curve Point Treble 31, ova je varalica ubojita i u panulavanju gofa, zubaca…

Na kraju ćemo još spomenuti strune iz programa Shaut. Samuline Fluorocarbon jedna je od prvih te vrste, a proizvodi se u promjerima od 0,08 do 0,95 mm, odnosno jačinama od 0,56 do 38,7 kg. Bezbojna je i nudi se na kalemima od 50 m.

Samuline Braided klasična je pletena PE struna. Proizvodi se u debljinama od 0,04 do 0,45 mm, odnosno jačinama od 2,7 do 49 kg. Na naše tržište dolazi u dužini 125 m, te u crnoj boji, koja je čini manje primjetnom od drukčije obojenih.

---

image
Višenitka Samuline Braided Line PE
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Šime Duvančić

Udice SasameKamikaze

Shout prsteni

Višenitka Samuline Braided Line PE

Shout Slide i Spare Skirt

Shout Powerful assist udice

Udice Shout Powerful Jaco

Shout SJ varalice

Shout Slide Actor

Sasame Chinu Ringed

Shout Flash

Udice Shout Kudako za vertical jigging

Popularne udice Sasame Chinu

Udice Sasame Yamame vole natjecatelji

Model Sasame DH-Point Chinu iznimno je prodoran

Udica Sasame Sode odlična je za salpe

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/ribolov/vrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame-1158267 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1862d7227abc63f8910a34e0fdd76f5029b91473 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vrhunske+udice+koje+ne+pra%C5%A1taju%3A+predstavljamo+brend+Sasame&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fvrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame-1158267 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fvrhunske-udice-koje-ne-prastaju-predstavljamo-brend-sasame-1158267 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => japanska kvaliteta [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM

japanska kvalitetaVrhunske udice koje ne praštaju: predstavljamo brend Sasame

Piše Šime Duvančić
11. siječnja 2022. - 13:42

Sasame sigurno ne bi mogao izraditi tako kvalitetne assist udice da nije imao dugu tradiciju proizvodnje. Ona je počela 1946. godine kada je Yusumi Sasakuva u gradu Tanbashi osnovao obiteljsku tvrtku za izradu udica. Nazvao ju je po modificiranom prvom dijelu svoga prezimena.

Od tada je Samame izrastao u jednog od tri najveća japanska proizvođača udica, ali i proširio svoju ponudu. Najprije varalicama i sitnim priborom za vertical i shore jigging, koje plasira pod brendom Shout. Od 2005. godine Sasame u ponudi ima i sve vrste struna, a od 2012. i pribor za slatkovodno varaličarenje Ryugi.

Japanska kvaliteta

Svi Sasame proizvodi nastaju isključivo u Japanu, a tijekom izrade su stalno izvrgnuti rigoroznoj kontroli. Izrađuju se visokosofisticiranom opremom, najsuvremenijim postupcima ob...

18. svibanj 2024 13:28