StoryEditorOCM

lovran i novigradProteklog vikenda održana su međužupanijska natjecanja seniora i starijih juniora u ribolovu kančanicom iz usidrenog plovila, evo rezultata

Piše Šime Duvančić
7. rujna 2021. - 10:29

Prvog rujanskog vikenda održana su međužupanijska natjecanja seniora i starijih juniora u ribolovu kančanicom iz usidrenog plovila.

Natjecanje u kategoriji U21 održano je u Lovranu, domaćin je bio SRD Zubatac. Zajedno s 29 juniora natjecale su se i četiri juniorke. Vrlo uspješno, najuspješnije Katarina Tvrdić iz KŠR Nebojsije Kaštel Kambelovac koja je osvojila četvrto mjesto. Lorna Nacinović (SRD Galeb, Raša) bila je 14., Ivana Budisavljević (ŠRD Tunera, Jadranovo) 17., dok je njena sestra Mateja bila 19., ali je i ulovila najtežu ribu, lumbraka od 359 grama.

Ulovljeno je ukupno .029 riba ukupne težine 62,814 kg, prosječne težine 62,814 grama.

Prva dva mjesta osvojila su braća Hajdaraj iz riječkog SRD Kantrida. Luka je bio prvi s dvije dnevne pobjede, a Teo drugi. Treće mjesto je pripalo Antoniju Smokoviću iz SRD Galeb Raša.

Braća Hajdaraj osvojila su prvo mjesto ekipno, drugo je pripalo ekipi pulskog SRD Uljanika koju su činili Toni Linc i Filip Milovan, dok su treći bili Antonio Smoković i Lorna Nacinović iz Galeba.

Natjecanje se odvijalo u priobalju Lovrana na dubinama od 30 do 35 metara, najviše su se lovili arbuni, fratri i knezi, a ulovljeno je i nekoliko komarči. Zbog jake bure drugog dana natjecanje je prekinuto 45 minuta prije isteka regularnog vremena.

Seniori, koji su u organizaciji ŠRD Ribon lovili u istarskom Novigradu, nisu imali problema s vremenom. Prvog dana bilo je skoro idealno. Lovili su u plitkom moru dubine od 8 do 18 metara, uglavnom arbune, fratre i pirke.

Prvog dana jedna skupina ostvarila je dobar ulov batoglavaca, a drugog pirki te pica. Zagrepčanin Edward Jurić (DSR Trapula) ulovio je luca od 406 grama, Siniša Budisavljević iz Jadranova nekoliko fratara od preko 300 grama, Zadranin Angelo Kosović pagra od 416 grama, dok je Tomislav Štrkalj (ŠRD Zubatac, Zadar) izvukao pica od 350 grama, ali i lumbraka od 427 grama, najkrupniji ulov seniora.

Četrdeset osam seniora ulovilo je 1851 ribu ukupne težine 171,824 kg, prosječne težine tek 92,83 grama.

Elvis Barak iz SRD Plomin je iznenadio favorite i osvoji prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Drugi je bio Alen Bilić (SRK Meduza, Rovinj), a treći Marko Sikirić iz zadarskog ŠRD Zubaca.

Ekipna pobjeda pripala je drugoj ekipi zadarskog Zubaca, koju su činili Ivan Galzina i Angelo Kosović, drugi su bili David Pinezić i Alen Bilić iz rovinjske Meduze. Treće mjesto osvojili su članovi prve ekipe zadarkog Zubaca Marko Sikirić i David Bajlo.

SVE REZULTATE IZ LOVRANA I NOVIGRADA MOŽETE VIDJETI OVDJE

17. travanj 2024 01:58