StoryEditorOCM

drugi danBig game Komiža: Slovenci poveli s bodovima, ekipa kapetana Marjana s najtežom tunom

Piše Sandra Barčot
Snimio Nikola VILIĆ/CROPIX
i BIG GAME KOMIŽA
22. srpnja 2023. - 16:38

Dosta ribe, puno kačenja tune, uz čak 40 aktivnosti na moru, te za vaganje ulovljeno 5 tuna i 6 lampuga – rezime je drugog od tri ribolovna dana desetog izdanja "Big game Komiža 2023. Offshore chllenge" međunarodnih kvalifikacija u ribolovu na velike trofeje.

I kako su tijekom dana posada, a trideset ih sudjeluje iz pet zemalja, prijavljivali ulove, tako se mijenjao i poredak u vrhu. Gdje se baš – zagužvalo....

Pa je epitet pobjednika drugog dana pripao Slovencima "Mass BGFC" kapetana Saše Apostolskog, koji su sa 2067,59 bodova i zasjeli na prvu poziciju. Slijedi ih tim Mihovila Buljana "Fishing mania" koji imaju 1151,36 bodova, dok lanjski slavljenik u Komiži Mato Violić Matuško sa ekipom "Ponta o takujina" ima 1115,5 bodova.

To je poredak u vrhu, a promjena je nastupila i kod najteže ulovljene tune. Nakon što je tim Nikole Svaline "Corto II" izvukao na krmu broda morsku krasoticu tešku 61,02 kilograma, pravo uzbuđenje uslijedilo je drugog dana tijekom vaganja. Tunu slične težine, onako odokativno imao je Dario Marjan i njegova ekipa "Limini", pa se s nestrpljenjem čekalo precizno vaganje pod palicom suca Tonča Lukete:

- Tuna ima 61,58 kilograma! - presudio je Luketa, izazivši odmah reakciju kapetana Marjana, inače vlasnika Nautičkog centra Nava:

- Odlično, najteža je! Idemo se fotkati....Tko zna hoće li i sutra biti ova moja tuna najteža...

Vjerojatno i neće ova tuna "preživjeti" treći zadnji ribolovni dan po težini, budući je komiški akvatorij izuzetno izdašan što se stoka tune tiče, pa svi čekaju neku "morsku" neman od preko sto kilograma.

Isto kao što su svi s nestrpljenjem - nakon dana provedenog na moru po jakom jugu i velikim valovima, uz enormnu vrućinu, što je sve poprilično otežalo posao ribolovcima – čekali i degustaciju. Naime organizatori ovog nadmetanja koje ima prefiks sportski ali i turistički, potrudili su se za degustaciju tune za sve!

Organiziran je "Street seafood festival i sajam otočkih proizvoda", pa su brojni gosti Komiže, mogli uživati u tuni s gradela, carpacciju, sashimiju, brujetu,...

A nakon dobre spize i viških vina uslijeila je i zabava uz nastup grupe Ljetno kino...

Sad samo da bude okončan i treći ribolovni dan, kada će se znati pobjednik ove jubilarne desete – Komiže!

26. lipanj 2024 05:52