StoryEditorOCM

samo za velikeU Zadru najavljen Croatia Yacht Show: stiže nam prvi prestižni sajam super i mega-jahti!

Piše M.I.
7. ožujka 2024. - 09:28

Od 1. do 3. listopada ove godine u putničkoj luci Gaženica u Zadru održat će se prvi prestižni sajam super-jahti i mega-jahti "Croatia Yacht Show".

Na sajmu će biti predstavljene jahte od 24 do 100 metara dužine koje plove na Jadranu. Najave su da će već u svom prvom izdanju sajam predstaviti preko 50 super-jahti, a s godinama bi se ‘galerija‘ povećavala.

Uz yacht show, bit će to i sajam luksuznih automobila te kulinarsko natjecanje chefova predstavljenih jahti.

Organizacija sajma temelji se na business-to-business (B2B) modelu, odnosno cilj je povezivanje lokalnih brodovlasnika i agenata s međunarodnom industrijom.

Zadarska luka izabrana je za domaćina sajma zbog svog centralnog položaja u regiji, kao i zbog novoizgrađene nautičke infrastrukture. Datum održavanja je namjerno tempiran nakon samo dva dana od zatvaranja Monaco Yacht Show-a. Tako će biti organizirani čarter letovi iz Nice direktno za Zadar, kako bi što više ljubitelja nautike došlo u Zadar.

image

Zadarska luka Gaženica biti će domaćin sajma

Cropix

Predstavljene jahte će iz zadarske putničke luke Gaženica isploviti s agentima iz cijelog svijeta, kako bi im se u dva-tri dana pokazale ljepote hrvatske obale.

- Primarna misija "Croatia Yacht Showa" je promocija Hrvatske kao destinacije za superjahte, kao i rastućeg tržišta čartera s posadom. Dodatno, promovirat će agente koji upravljaju jahtama na Jadranu, kao i same vlasnike jahti za najam s posadom, kao i njihove usluge - kažu organizatori.

Croatia Yacht Show organiziran Yachtmaster Grupa koja ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji međunarodnih događaja u nautičkoj industriji.

image
Damir Škomrlj/Cropix
28. travanj 2024 22:35